Interessert i sveitser

Oppdatert: 14. November 2019

Ifølge flere medier har Newcastle en god venn av Fabian Schar i kikkerten.

Mannen det er snakk om er Granit Xhaka (27), som inntil nylig var Arsenals kaptein. Det var han helt til en hendelse som oppstod da han ble byttet ut i oppgjøret mot Crystal Palace. Midtbanemannen fikk da et verbalt angrep mot seg fra egne supportere, som buet og kom med nedverdige tilrop, noe som satte tydelig satte sinnet i kok hos 27-åringen. Xhaka responderte med å kaste kapteinsbindet fra seg og svare fansen med diverse armbevegelser. Trener Unai Emery uttalte etter kampen at Xhakas reaksjon var helt feil, og svarte med å strippe spilleren for kapteinsbindet. I ettertid har Emery blitt spurt om spilleren fremdeles har en fremtid i klubben, noe han sa at han ikke var sikker på. Det meste tyder derfor på at Xhaka forlater klubben – iallfall om Emery fremdeles sitter i sjefsstolen når overgangsvinduet åpner.

Flere rapporter har koblet den sentrale midtbanespilleren til Newcastle den siste tiden, deriblant anerkjente The Times. Torsdag melder troverdige The Telegraph at The Magpies følger sveitserens situasjon tett. Flere medier har også den siste tiden meldt om at posisjonene som Steve Bruce er ute etter å forsterke er sentralt på midtbanen, på vingen og på spissplass. Som TAN tidligere har meldt, skal Ibrahima Sissoko være en annen mann som Newcastle skal ha vist konkret og seriøs interesse for. Skal man tro The Shield Gazette, er det imidlertid lånemarkedet som Newcastle kommer til å prioritere i januar. Grunnen for dette, skal i så fall angivelig være at klubben har dårlig erfaring med å få i stand kjøpsavtaler i dette korte overgangsvinduet. Det er nettopp en låneavtale som klubben angivelig håper å få i stand med spilleren og Arsenal. En avtale vil imidlertid være vanskelig å få til, da spilleren har en heftig månedslønn. Det er antatt at denne er på rundt fire millioner kroner, noe som ville ha gjort ham til den desidert best betalte i klubben.

På forrige ukes pressekonferanse ble Bruce konfrontert med Xhaka-spekulasjonene. Journalistens spørsmål ble besvart med at han ikke ville kommentere noen andres spillere, men la likevel til at han er en «veldig god spiller». Bruce har tidligere uttalt at fokuset i januar vil være kvalitet, i den forstand at man bare vil forsøke å hente spillere som man tror vil forsterke førsteelleveren. Om ikke annet, så passer sveitseren godt inn i den kategorien.

Xhaka skal for øvrig være en spiller som klubben skal ha fulgt i lang tid, og skal ha hatt en konkret interesse i spilleren før den nå 27 år gamle spilleren sluttet seg til Arsenal fra Borussia Mönchengladbach i 2016. AC Milan skal også være interessert i mannen som for øyeblikket har 80 kamper og 11 mål for Sveits, til tross for kun å ha bikket 27 år i september.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login