Interessert i Ligue 1-back

Oppdatert: 05. April 2017

Rapporter i Frankrike skal ha det til at Newcastle har St. Etienne-spilleren Kevin Malcuit (25) i kikkerten. West Ham skal også jakte 25-åringens signatur.

West Ham skal ifølge rapportene ha fått et bud på 8,5 millioner pund avslått forrige sommer. Newcastle må derfor regne med å bla opp en stor sum, om høyrebacken skal spille i Nordøst-England neste sesong.

Spilleren er et Monaco-produkt, men klarte aldri å slå igjennom i den røde og hvite drakten. Han er inne i sin andre sesong for St. Etienne, og er også kapabel til spille høyrekant. Malcuit har spilt 29 kamper denne sesongen – det har resultert i fire målgivende pasninger. Han har to år igjen av kontrakten sin med de grønne. Den franskfødte spilleren har ingen landskamper i beltet, men han ble i fjor kalt opp til Marokkos tropp. Men landslagsdebuten ble ikke unnagjort.

God dekning – foreløpig
Newcastle er allerede godt utrustet på høyrebacken. Yedlin har vist seg å være en svært god signering, og har vært blant Newcastles beste spillere denne sesongen. I tillegg har Newcastle Anita og Gamez, hvorav førstnevnte har operert hyppig på backen. Man må heller ikke glemme lovende Jamie Sterry, som frem til januar hadde et vellykket opphold i League One-klubben Coventry. Men det er ikke til å stikke under en stol at den gode dekningen i posisjonen kan bli en helt annen etter sesongen.

For det første har partene til gode å bli enige om en kontraktsforlengelse av Anitas kontrakt. Nederlenderen står nå fritt til å forhandle med andre klubber om en kostnadsfri overgang, og vil etter sesongen være kontraktsløs om ikke Newcastle – eller andre klubber – sikrer seg spillerens signatur. For det annet vil Gamez bare ha ett år igjen av kontrakten sin ved sesongslutt. Spanjolen fyller 32 år denne måneden, og hans spilletid denne sesongen viser at den tidligere Atletico-spilleren ikke er en langtidsløsning for Rafa Benitez.

For det tredje er det ikke helt klart hvilke tanker Benitez har vedrørende Sterry. Mbabu kan også spille på høyrebacken, men det er usikkert om sveitseren har en fremtid i klubben. Det er derfor ikke overraskende om Newcastle faktisk jakter Malcuits signatur.

You must be logged in to post a comment Login