Hevdes å stå øverst på listen

Oppdatert: 24. April 2017

Newcastle kan mandag kveld sikre seg Premier League-returen. Så snart opprykket er i boks, kommer Rafa Benitez og klubbens styre til å utforske spillermarkedet. Øverst på Rafas liste skal en 26 år gammel skotte stå, melder flere medier.

Et kjent navn og fjes blant Newcastle-fansen
Spilleren som Newcastle kobles til er ikke en hvilken som helst. Spilleren under navnet Tom Cairney var banens gigant, da Fulham rundspilte The Magpies på St. James’ Park i mars. Han leverte kampens første scoring da han klemmet til med sin lekne venstreslegge fra distanse. Kampen endte 1-3 i favør gjestene fra London. Da Newcastle serieåpnet mot Fulham, var Cairney arkitekten bak kampens eneste scoringen. Det har blitt elleve scoringer og et like stort antall målgivende pasninger på den engelskfødte skotten. En flott sesong har blitt toppet med en plass på årets Championship-lag og landslagsdebut, samt at Fulham for alvor er med i kampen om opprykk via playoff. Spilleren har også denne sesongen vært klubbens kaptein.

Spilleren ble allerede i januar koblet til Newcastle, noe TAN publiserte en artikkel om. Det var det troverdige The Chronicle som meldte, og det ble hevdet at klubben forhørte seg om muligheten for å kjøpe Cairney. Flere aviser meldte at Fulham da krevde 20 millioner pund for spilleren – noe som resulterte i at interessen ble noe svekket. Forrige måned meldte The Chronicle på nytt at spilleren fremdeles er i Newcastles søkelys. De siste dagene har The Mail og The Mirror hevdet at spilleren står øverst på Rafas liste, og at Newcastle vil vise sin interesse igjen så snart opprykket er sikret. Det kan skje allerede i dag!

Ettertraktet skotte
Spilleren fungerer i samtlige posisjoner på midtbanen, men har spilt flest i den offensive posisjonen denne sesongen. Han er en kreativ spiller, som har en svært god venstrefot. Cairney kan minne litt om vår egen Shelvey – da de har mye av de samme kvalitetene. Newcastle trenger sårt en boksåpner, og har lite kreativitet å stille med sentral om Shelvey er skadet eller har en dårlig dag.

Det hevdes at Newcastle kommer til å legge inn et bud på rundt ti millioner pund for 26-åringen. Men om Fulham klarer å returnere til Premier League denne sesongen, så er det vanskelig å se for seg at et bud på ti millioner pund i dagens marked vil medføre at spilleren skifte beite.

Det hevdes at Newcastle-representanter var til stede, da Fulham forrige runde gjorde jobben for The Magpies. London-laget overhalte Huddersfield 1-4. Cairney leverte da scoring fra krittmerket. Bournemouth og Burnley skal også være blant klubbene som følger midtbaneeleganten tett.

You must be logged in to post a comment Login