Inter Milan-spiller på vei til Newcastle

Oppdatert: 23. January 2020

Det ble en drakamp mellom klubber, et sleskete spill av agenten og en tålmodighetsprøve. Nå synes imidlertid endelig en avtale foreligge mellom Newcastle og 23 år gamle Valentino Lazaro.

Forrige lørdag var østerrikerens agent på St. James’ Park, og fikk en omvisning på stadion. Det ble veldokumentert av agenten selv, som la ut hendelsen på sosiale medier. Newcastle allerede da blitt enige om en overgang med Inter Milan. Agenten satte imidlertid deretter kursen til et hotell hvor det igjen sirkulerte bilder av at var i samtaler med Red Bull Leipzig. Deretter ble kursen satt mot Italia og den italienske storklubben Bologna. Det ble dokumentert av agenten selv – som valgte å legge et bilde ut på egen Instagram-profil. Der er ingen tvil om at agentens hensikt har vært om å øke interessen i spilleren, i håp om å finne den beste overgangen for spilleren og de beste økonomiske betingelsene. Ikke minst for seg selv.

Ifølge tidligere rapporter har ikke Red Bull Leipzig evnet å komme til enighet med Inter Milan om betingelsene for en overgang. Mediene har også spekulert i at Lazaro selv skal ha ønsket å slutte seg til den tyske storklubben. Det antagelig av flere grunner; han har en fortid i Hertha Berlin og kjenner den tyske ligaen. I tillegg er han et produkt av Red Bull Salzburg, og kjenner derfor godt til den tyske klubben, på grunn av samarbeidsforholdet dem imellom. Med flere østerrikere på laget, i tillegg til et EM-sluttsluttspill like rundt hjørnet, pekte derfor de fleste pilene mot den tyske ligaen som spilleren herjet i før Inter plukket ham opp før inneværende sesong.

I Inter har mulighetene for landslagsspilleren vært få. Kun seks ligakamper, fire Champions League-opptreder og én kamp i hjemlig cup er fasiten i Inter-drakten. Både spilleren og klubben ønsket derfor å finne en ny arbeidsgiver til 23-åringen. Lazaro er svært anvendelig, og vil antagelig være et het alternativ som høyrevingback. Spilleren behersker samtlige posisjoner på høyre flanke – som tradisjonell backspiller, høyrekant og i en mer offensiv vingposisjon.

Ifølge blant andre Sky Sports har klubben sikret seg opsjon på kjøp, som skal ligge på omkring 20 millioner pund. Ifølge italienske medier betaler Newcastle i tillegg 1,5 millioner pund får å låne Lazaro ut sesongen. Spiller ankommer Tyneside for den medisinske testen i morgen, nå etter at de økonomiske betingelse er på plass – både med Inter Milan, spiller og agenten. The Chronicle holder imidlertid noe tilbake i sin rapport; ifølge lokalavisen skal det per nå ikke foreligge en avtale mellom spilleren og klubben. Ifølge The Chronicle er det imidlertid en positiv dialog med spilleren.

Dette er en svært spennende signering, og setter nok spørsmålstegn rundt Emil Krafths fremtid i klubben. Signeringen kan også være et tegn på at klubben ikke har til hensikt å forlenge Javier Manquillos kontrakt, som utløper ved sesongslutt.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login