Oppdatering på overgangsfronten

Oppdatert: 14. January 2020

Overgangsvinduet stenger midnatt til 1. februar. Det jobbes i kulissene, selv om det som vanlig går fryktelig sent med The Magpies. Her gir vi dere spillerne som antageligvis er høyt på listen til Steve Bruce (eller klubben?).

Ifølge rapportene skal Steve Bruce håpe at klubben er i stand til å hente tre spillere før overgangsvinduet stenger. Posisjonene som det skal jobbes med å rekruttere spillere til er naturligvis på topp, både sentralt og på vingen, samt en sentral midtbanespiller. Når det gjelder de to førstnevnte posisjonene, skal Newcastle ha spillere som evner å forlytte beina svært raskt på listen. Når det gjelder midtbaneposisjonen, er det ifølge rapportene «atletiske spillere» som er i kikkerten. Det er antatt at det er tale om spillere som har rå fysikk og som evner å dekke store rom.

Kantspillere
Newcastle har blitt sterkt linket til Ademola Lookman, selv om rapportene de siste dagene har uteblitt. Det er antatt at Newcastle fremdeles er i dialog med Leipzig om en overgang for spilleren. Som tidligere nevnt, skal Lookman selv ønske å slutte seg til The Magpies.

Som TAN tidligere har meldt, er det lite tvilsomt at Steve Bruce aller helst vil se at Jarrod Bowen slutter seg til klubben i januar. Ifølge rapportene skal imidlertid Newcastle være lite villige til å betale summen som Hull krever for angriperen. Det er antatt at kjøpesummen ligger på mellom 20 og 22 millioner pund.

Spisser
Newcastle har vært linket til svært mange spisser siden nyttår. Svært mange av rapportene har vært fra kilder med lite troverdighet. Troverdige kilder har imidlertid linket til AC-Milan-spissen Krzysztof Piatek. Polakken skal imidlertid ikke være interessert i å slutte seg til Newcastle. En annen spiss som man har god dekning for at Newcastle følger tett, er Mbwana Samatta. Spissen har ifølge troverdige kilder en utkjøpsklausul på lave ti millioner pund. Interessen i den tanzanianske 27-åringen er derfor naturligvis stor, etter svært solide prestasjoner i inneværende Champions League-sesong. Dette er likevel et navn Newcastle-fansen kan ha grunn til å følge med på frem til neste måned.

For øvrig nevnes det at Jarrod Bowen også er svært komfortabel i et tospann på topp. En annen spiss som Newcastle har vært linket til i opptakten til overgangsvinduet, er Inter-spissen Gabriel Barbosa (23).

Sentrale midtbanespillere
Her er det spesielt ett navn som utpreger seg: Ibrahima Sissoko. TAN meldte allerede i starten av november at dette var et navn å merke seg. Midtbanespilleren har altså i lengre tid blitt linket til The Magpies, og ifølge den troverdige The Sun-journalisten Alan Nixon er Newcastle fremdeles i dialog med Strasbourg om en overgang for 22-åringen. Nixon har tidligere hevdet at spilleren ønsker overgangen, og at det allerede foreligger enighet om spillerens personlige kontrakt. Ifølge journalisten er altså det eneste som gjenstår å bli enig med den franske klubben.

En svært spennende link ble i dag servert av den svært troverdige Simon Jones (Daily Mail). Ifølge rapporten skal Newcastle ha kontakten Nice angående 24 år gamle Wylan Cyprien. Det er antatt at spilleren, som er tidligere lagkamerat med Allan Saint-Maximin, er tilgjengelig for omkring 20 millioner pund. Rapporten gir ikke grunnlag for å tro at Newcastle har forsøkt å starte forhandlinger med Nice på nåværende tidspunkt.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login