I samtaler om lynhurtig driblefant

Oppdatert: 09. July 2017

Newcastle er i samtaler med Middlesbrough. Et salg av Karl Darlow diskuteres, men tilgjengelighet til hurtigtoget Adama Traore (21) skal også være et tema.

Det er det The Chronicle som skriver at Newcastle er i dialog med Middlesborough om et kjøp av den spanske vingen. Et salg av Karl Darlow til Garry Monks’ lag kan således inngå i en avtale hvor Adama Traore går motsatt vei. Det er en eventuell fordel Newcastle besitter i kampen om den ettertraktede spilleren. Chelsea ble i januar sterkt linket til Barcelona-produktet, og det er også interesse i hjemlandet, samt i England for øvrig. West Ham linkes også til spilleren.

For få dager siden meldte The Chronicle at Newcastle nærmet seg signaturen til to ikke-navngitte spillere, deriblant en ving. Kanskje er Adama Traore mannen som Benitez især øyner signaturen til i løpet av de kommende dagene.

Middlesbrough-fansen er splittet i synet på spanjolen. Mens enkelte mener at spilleren har kvalitetene og talentet til å bli en av verdens aller beste spillere, mener andre at Traore er for ujevn i prestasjonene og at han mangler det såkalte sluttproduktet. Spilleren kan på sin dag tilsynelatende enkelt passere hvilken som helst spiller på banen med sin ekstreme hurtighet og slepne teknikk. Imidlertid viser tallene at Traore svikter i sluttfasen av spillet, selv om han kan skape svært mye på egenhånd.

Statistikk viser at vingen var den som nest flest ganger passerte motspillere forrige sesong – bare Palaces Wilfried Zaha kom seg forbi flere. Imidlertid har spilleren bare notert seg for tre assists og null scoringer på 37 kamper i Premier League. Han fikk ti kamper for Villa, mens de resterende kom i Middlesbrough-drakten forrige sesong.

For øvrig melder The Mirror sent lørdag kveld at Newcastle vurderer å signere Jesus Navas (32). Spilleren er kontraktsløs etter at Manchester City valgte å ikke tilby spanjolen ny kontrakt. Som Traore er Navas lynhurtig, kan skape mye på egenhånd, er spansk og er ekstremt lite målfarlig. På 123 ligakamper for City, har spanjolen notert seg for fire mål og 25 assists.

You must be logged in to post a comment Login