Hvor spiller Sissoko i september?

Oppdatert: 11. July 2016

Hvordan kan man egentlig gå fra å være en tafatt spiller i bunnen av Premier League til å herje i EM-finalen? Og det store spørsmålet, vil han – og vil vi – beholde han i Championship? 

Sesongen 2015/16 har holdt store overraskelser. Leicester vant en sensasjonelt Premier League-gull etter at de knapt overlevde sesongen før, Island med innbyggertall lik Bergen by slo ut “mektige” England fra EM, og i selveste EM-finalen så herjet Moussa Sissoko i fri rolle for Frankrike på slutten av en sesong hvor han til slutt ble veldig upopulær hos Newcastle-fansen.

På sitt beste..

..kan definitivt Sissoko være en god spiller. Når han ble signert i januar 2013 for knappe £1,5 millioner så han ut som en klassespiller, og i sin St. James’ Park debut så herjet han med 2 mål i 3-2 seieren over Chelsea. Etter hvert så ble det lengre tid mellom kampene hvor han glimtet til, men han scoret blant annet 1-0 målet mot West Ham i mai 2015 som til slutt reddet plassen vår i Premier League.

Sesongen 13/14 var han faktisk helt på toppen av “created chances”-statistikken i Premer League, og kunne måle seg med spillere som Özil, Suarez og Silva, og skapte en sjanse for Newcastle hvert 34. minutt han spilte. I årets sesong har han tidvis vært elendig, for å være helt ærlig. Ofte med unntak av når Newcastle spilte TV-kamper, og han har vært tydelig på at hodet hans drømmer om Champions League og større klubber.

På tampen av årets sesong har han igjen vist innsats, og ble gjort til kaptein av Rafa Benitez. Og så reiste han til Frankrike for å spille EM på hjemmebane. Her kjempet han seg inn i startelleveren, ytret ønsker til fransk media om å spille for en større klubb, og så endte han det hele med å bli kåret som banens beste spiller av UEFA i EM-finalen som Frankrike tapte.

Vil han bli værende på Tyneside?

Svaret er vel ganske enkelt nei. Men på Tyneside er det ikke lenger penger, Graham Carr eller Joe Kinnear som bestemmer, men Rafa Benitez. Og Rafa har sagt i hele sommer at de ikke trenger å selge Sissoko, de hadde blant annet ingen valg når det gjaldt Townsend, da franskmannen enda har hele 3 år igjen av kontrakten sin. Det store spørsmålet er om et lag er villig til å bla opp for EM-helten, og om Rafa the Gaffa risikerer å ha en såpass demotivert spiller i laget når de skal reise på bortekamp til Burton og Rotherham.

At kompisene til Sissoko forsvinner vil nok heller ikke hjelpe på. Han ble valgt som kaptein av Benitez grunnet den franske atmosfæren i garderoben, men nå har blant annet kompis Papiss Cisse forsvunnet – og igjen vil nok engelsk være det dominerende språket på treningsfeltet. Samtidig er ikke akkurat Benitez kjent for å ha så stor sympati for spillerne som tjener millioner for å sparke en ball.

Pogba-effekten

Faktisk har Paul Pogba en del å si for fremtiden til Sissoko. Det virker veldig sannsynlig at Mourinho skal hente Pogba tilbake til Old Trafford, og dermed skal Juventus se på Sissoko som en potensiell erstatter. Det ryktes også at både Real Madrid og Scum.. Man Utd ser på Sissoko som en ny midtbanemann om Pogba skal ryke.

I tillegg har Arsenal og West Bromwich (!) blitt nevnt tidligere i sommer som veldig interesserte. Wenger skal ha vært interessert i lang tid allerede, og er ikke ukjent for å hente landsmenn til London, men rapporter fra før EM startet sa at Arsenal hadde fått en pris på 20 millioner pund. Man kan også tenke seg at WBA må bla opp en del pund for å hente en Newcastle spiller, ettersom de var ganske negativ i forhandlingene i vinter da vi prøvde å hente Berahino til Tyneside (men endte opp med Doumbia).

At Sissoko har vært bedre enn Pogba for Frankrike gjør også at budsjettet til Mike Ashley får blod på tann. Når Pogba skal være verdt svimlende £100-120 millioner, så vil nok også markedsprisen til Moussa ha økt betraktelig. På blåmandagen etter EM-finalen rapporterer flere medier at Newcastle har plassert en prislapp på £35 millioner på hodet til Sissoko, noe som vil gjøre han til Newcastles dyreste salg noensinne (knapt slår panikkjøpet til Liverpool for Carroll). Men kombinasjonen av en godt mesterskap, økt pengebruk og lavere verdi på pundet så kan dette bli en realitet.

Hvor mye er Sissoko verdt? Eller vil du heller beholde han? Diskuter i forumet vårt!

Vi ser at du er interessert i Newcastle og jobben vi gjør for norske supportere. Hvorfor ikke gjøre som 350 andre – meld deg inn og bli med på supporterlaget? Det ville vi satt pris på, og da kan vi fortsette å tilby dere alt vi gjør. Les mer og meld deg inn her!

 

You must be logged in to post a comment Login