En måned igjen til seriestart!

Oppdatert: 05. July 2016

Det er bare 1 måned til seriestart i Championship, spillerne er tilbake i trening etter ferien, og med Rafa Benitez er det en ny optimisme på Tyneside. 

Vår fotballgale manager har brukt sommerferien sin til å pusse opp fasilitetene til spillerne. Rommet hvor spillerne oppholder seg mellom treninger er blitt kraftig pusset opp, blant annet med bedre mat og flere aktiviteter, hvor tanken er at spillerne ikke skal dra hjem mellom morgen- og ettermiddagstreningene, og dermed øke samholdet innad i troppen.

Positivitet

Newcastle starter også denne uken sin egen cup for barn i regionen. Dette naturligvis for  å øke den fremtidige rekrutteringen, men også for å opprettholde lojaliteten til klubben i nordøst-England. Over 100 unge Geordies var mandagen på treningsfasilitetene til Newcastle for å spille fotball, og å gi noe tilbake til samfunnet skal være en svært viktig tankegang hos Rafa Benitez.

Også på trenersiden har det skjedd endringer over sommeren, og da spesielt det medisinske støtteapparatet som har blitt utvidet og styrket. Man trenger ikke være Mensa-medlem for å skjønne at Newcastle har slitt på skadefronten i flere år, og dette er et problem Rafa vil ha slutt på så snart så mulig. Inn har Mikel Antia kommet for å erstatte den tidligere fysiske treneren Pecchia som forsvant til Hellas Verona i Italia i juni, og nå har klubben god dekning på hele den fysiske fronten – fra skadeforebygging til rehabilitering.

Les også: Ny førstelagstrener på plass

Interne supportergrupper har også gått til innkjøp av mange flagg, og sier de vil gjøre alt for å skape en positiv og optimistisk atmosfære på kampdagene. Med forrige ukes nysigneringer ser det altså ut til at det er veldig god stemning rundt Newcastle United.

Fulham neste

Newcastle sesongåpner borte mot Fulham den 6. august, og med spillerne tilbake i trening denne uken så er det knapt med tid før alt skal være klart til London-turen. Benitez er kjent for å kjøre et hardt fysisk program i preseason for å få spillerne i topp fysisk form, for det som er kjent som den hardeste fysiske ligaen i verden. Spillerne skal også bedømmes før sesongen, og med Rafa’s rotasjonspolitikk vil nok alle spillerne gjøre sitt beste for å vise seg frem for sjefen.

Laget skal spille 4 vennskapskamper i tiden frem mot sesongstart, mot henholdsvis irske Bohemian, engelske Doncaster, belgiske KSC Lokeren og nederlandske Vitesse. Sistnevnte er også den eneste av vennskapskampene som vil bli spilt hjemme på St. James’ Park. Rafa har altså 4 kamper på seg for å finne startelleveren om 1 mnd, i det som er tidenes dyreste Championship-tropp.

Les også: Benitez om nyanskaffelsene

Flere spillere ut og inn forventes riktig nok innen seriestart. Coloccini sitter nærmest på flybussen og venter på at Newcastle skal hente en erstatter, slik at han endelig kan dra hjem til San Larenzo i Argentina. Kanskje blir Vegard Forren mannen som avløser Colo? Også Sissoko forventes å søke lykken bedre betalte steder, og spillere som Krul, Gouffran, Janmaat, Cisse, Thauvin med flere er forventet til å se an mulighetene til å forlate klubben. Men Rafa, som har full kontroll på salg og kjøp, vil ikke selge førstelagsspillere billig.

Signalet klubben har sendt ut med blant annet signeringen av Matt Ritchie, tidenes dyreste Championship-kjøp, er at Newcastle skal dominere divisjonen og gå rett opp igjen. Klubber som vil hente spillerne må forvente å betale markedspris, minst, og også flere spillerkjøp er ventet. Hvem vet hvilket lag vi stiller med mot Fulham?

Ikke fått med deg vår podcast? Hør alle episodene her!

Hvilke spillere ønsker du at vi signerer? Hvilken startelleveren starter vi med mot Fulham 6. august? Diskuter i forumet!

Vi ser at du er interessert i Newcastle og jobben vi gjør for norske supportere. Hvorfor ikke gjøre som 350 andre – meld deg inn og bli med på supporterlaget? Det ville vi satt pris på, og da kan vi fortsette å tilby dere alt vi gjør. Les mer og meld deg inn her!

 

You must be logged in to post a comment Login