Hvor bør han spille?

Oppdatert: 01. March 2020

Miguel Almiron har blitt brukt som en kerrs pink denne sesongen. Hvor bør han egentlig spille?

Spiss
Den offensive paraguayaneren har blitt brukt i hele fem posisjoner denne sesongen. I sesonginnledningen spilte 26-åringen i et tospann på topp sammen med Joelinton mot både Arsenal og Norwich. Steve Bruce anvendte da en 5-3-2-formasjon, som spillerne ikke virket komfortabel med. Almiron så heller ikke ut til å trives spesielt godt på topp, og var svært anonym i disse kampene.

Høyreving
I fortsettelsen ble Almiron skjøvet ut på høyrevingen, som er den posisjonen han har opptrådt klart flest ganger i denne sesongen. Spilleren gir alltid jernet, og er blant spillerne som løper mest og hurtigst. Det er heller ikke mange som tar flere spurter enn paraguayaneren i løpet av en kamp. Likevel er det lite som har stemt offensivt for 26-åringen denne sesongen. Almiron synes ikke å komme til sin rett på høyresiden, noe som muligens skyldes at han er ekstremt venstrebeint, og da i betydningen at han unngår å bruke høyrefoten sin. Målpoengene taler også for at Almiron ikke bør brukes på høyrekanten; kun én assist på 18 kamper er fasiten fra høyresiden.

Indreløper
Almiron har også blitt brukt noen ganger i en trio på midtbanen. Første starten i denne posisjonen var mot Crystal Palace, og det ble kronet med hans første scoring for klubben. Dette er en posisjon som Almiron har vist gode takter i, og han fremstår langt mer komfortabel her sammenlignet med på høyrekanten.

Venstreving
Dette var posisjonen som Rafael Benitez brukte Almiron i. Fra denne posisjonen har 26-åringen skapt mange sjanser, og hurtigtoget kommer til sin rett på denne siden av matta. Det er også merkverdig at paraguayaneren i langt større grad utfordrer forsvarspillerne når han opptrer på venstrekanten. Til tross for svært få opptredener i denne posisjonen i inneværende sesong, er inntrykket at Almiron skaper betydelig flere sjanser på venstresiden. Den eneste grunnen til at Bruce setter Almiron på høyrekanten er nok fordi at også Allan Saint-Maximin bekler best denne posisjonen. En mulig løsning på problemet er nok å forsøke franskmannen på motsatt side. En annen løsning kan være å bruke Almiron på plassen bak spissen, slik som Bruce gjorde senest mot Burnley på lørdag.

Offensiv midtbane
En kan diskutere om en skal kalle rollen en tier-rolle eller hengende spiss, men det er uansett tale om den samme posisjonen. Almiron har opptrådt her sporadisk, og senest mot Burnley. Almiron gjennomførte en god kamp, og hadde et godt samarbeid med Dwight Gayle. Ifølge tidligere rapporter fra USA, er dette rollen som 26-åringen er best i. Det er også et syn som Bruce deler, noe han uttalte etter gårsdagens kamp. Almiron spilte majoriteten av kampene for Atlanta United i tierrollen, og var der dødelig effektiv; 20 scoringer og 18 assists på 48 kamper. Det er også i denne posisjonen han for det meste har spilt for landslaget. Spilleren selv foretrekker nok også denne posisjonen best.

Konklusjon
For å få mest mulig ut av spillerens gode offensive egenskaper, bør en unngå å plassere ham på høyrekanten. Det er mulig at det er helt nødvendig med et skifte fra den vante 3-4-3-formasjonen for å både få mest ut av både Saint-Maximin og Migu. Muligens er en 4-2-3-1- eller 4-4-1-1-formasjon veien å gå fremover. Da får man potensielt mer ut av Almirons offensive kvaliteter, samtidig som det ikke går på bekostning av Saint-Maximin. Det åpner samtidig opp for at Valentino Lazaro kan få plass på høyrekanten, en posisjon som Matt Ritchie også vil konkurrere om. Lazaro har vist gode takter offensivt, men en kan allerede fastslå at han er ingen høyreback.

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login