Hvem redder oss denne sesongen?

Oppdatert: 23. September 2014

Med de første kampene unnagjort er en ting helt klart; Newcastle er avhengig av 3-4 nøkkelspillere for å ta poeng.

Etter en begredelig start med kaos, dårlige prestasjoner, litt ekstra motgang og dårlig flyt står vi igjen med magre 3 poeng etter 5 kamper. For min del kan jeg si at jeg forventet mye mer når jeg så terminlisten før sesongen. Slik vi presterer i øyeblikket ser det faktisk ut som at Championship venter neste sesong, hvem hadde trodd det på forhånd? Utenfor banen raser supportere mot Mike Ashley og krever Alan Pardews avgang. På banen er laget tappet for selvtillit. En sak som kom tydelig frem i helgens kamp mot Hull er at 3-4 spillere kan utgjøre forskjellen på om Newcastle tar poeng eller ikke! Spillerne jeg tenker på er:

Cheick Tiote
En spiller som virkelig gir alt hver eneste kamp. Kom innpå mot Southampton og var del i den elendige forestillingen der, men viste helt andre takter i kampen mot Hull denne helgen. Han er vår visekaptein og er den eneste spilleren som virkelig leder laget med sitt eksempel. Tiote tilfører fysikken som gjør at vi kan bryte opp motstanderens spill. Kan Tiote holde seg skadefri utover høsten?

Rolando Aarons
Aarons er bare 18 år gammel, men allerede vår kanskje viktigste offensive spiller. Newcastle bærer en helt annen offensiv kraft når vingen spiller. Han snudde alene kampen mot Crystal Palace og kan være et mareritt for enhver motstander. Denne spilleren må starte våre kamper fremfor Gouffran som er en skygge av seg selv denne sesongen. Desverre er ikke unggutten tilbake før i andre halvdel av oktober grunnet en hamstringskade.

Papiss Cisse
Er vår superspiss tilbake? Alle vet at Cisse kan score mål, og i innhoppet mot Hull sørget han nærmest på egenhånd for at vi klarte å redde 1 poeng. Cisse var en skuffelse i hele forrige sesong, men var alikevel avgjørende med sene mål mot blandt annet Stoke og Fulham. Uten disse scoringene hadde vi faktisk rykket ned. Cisse er en målscorer, bedre enn både Riviere og Louic Remy om man ser på statistikken i hele deres karrierer. Skal vi kunne vinne fotballkamper må vi ha en Cisse som får service. For Cisse er nærmest alltid i scoringsposisjon!

Fabricio Coloccini
Mange (meg selv inkludert) spekulerer i om Coloccinis tid i Newcastle går mot slutten. I våre 5 første kamper har han ikke styrt forsvaret eller prestert i nærheten av det nivået man forventer. 11 mål på 5 kamper er rett og slett en katastrofe. Vi kan ikke forvente å ta poeng med så mange mål imot. Skal Newcastle i det hele tatt ha en mulighet til å ta poeng må Coloccini ta ansvar for sin rolle som kaptein og leder av forsvaret. Det store spørsmålet er; vil han?

Siem de Jong
Siem rakk aldri å vise sin kvalitet før han ble satt på sidelinjen med skade men de av oss som så han med Ajax vet at han er en nøkkelspiller. De Jongs bidrag er både mål og assist, men like mye en ro og trygghet i det offensive spillet som vi så sårt behøver. Vi vet fortsatt ikke om de Jong er tilbake i løpet av oktober eller om skaden vil holde han ute enda lenger.

Min mening er at minst 2 av disse må spille og være i form for at vi skal kunne ta flere poeng fremover. Laget presterer vesentlig bedre dersom flest mulig av disse spillerne er på banen samtidig.
Nå behøver vi 3 poeng, la oss håpe at de kommer mandag kveld mot Stoke.

You must be logged in to post a comment Login