Hva synes vi så langt?

Oppdatert: 06. September 2014

Plutselig er vi inne i sesongens første landslagspause. Mange deler nok min frustrasjon når det går mer enn 1 uke mellom hver gang Newcastle spiller.  Vi kan bruke dette avbrekket til å oppsummere sesongens 4 første kamper. Erik Bjerke kommenterer.

Vi har hittil spilt 4 ordinære kamper, 3 ligakamper og en i cupen. Dette er historien så langt:
Hjemme mot Man City – 0 – 2  Tap
Borte mot Aston Villa – 0 – 0 Uavgjort
Borte mot Gillingham – 1 – 0 Seier
Hjemme mot Crystal Palace – 3 – 3 Uavgjort

Rent resultatmessig er ikke dette spesielt mye å skryte av. Jeg tror flere enn meg hadde håp om minst 4 poeng, helst 6, på de 3 første seriekampene. Likevel kan man kanskje se konturene av et annet Newcastle denne sesongen. Mitt store spørsmål er: Vil Newcastle spille mer attraktiv fotball i 14/15 sesongen?

I kampen mot Man City spiller vi en solid kamp, og vi kunne fort utlignet før Aguero satte spikeren i kista på en overgang rett før slutt. Jeg var i store deler av kampen imponert over hvor god kontroll Newcastle hadde på den regjerende seriemesteren. Dessverre viste Man City oss hva som skal til for å kjempe i toppen; effektivitet/kvalitetet innenfor 16-meteren. Per idag ser det ut til et Newcastle har et spiss-problem. Allikevel opplevde jeg kampen mot Man City som en positiv overraskelse.

Screenshot 2014-08-18 at 00.55.08

Colback i aksjon mot Man City.

I kampene mot Aston Villa og Gillingham burde vi prestert bedre. Vi holdt et Aston Villa til 0 skudd på mål, men klarte ikke å avgjøre kampen når muligheten kom i andre omgang. Vi skulle valset over Gillingham i cupen, selv med et ungt mannskap. Begge disse kampene minnet meg noe om et uinspirert Newcastle, gjennkjennelig med vårsesongen vi nettopp har lagt bak oss.

For en uke siden møtte vi Crystal Palace. Kampen endte 3 – 3 etter en dramatisk avslutning. Jeg er selv svært skuffet over at vi ikke var gode nok til å styre denne kampen til seier. Forsvarsarbeidet på de 3 Palace-målene var helt enkelt slett. Man kan ikke rote det til så mye i kamper med lag som Crystal Palace om man ønsker å komme topp 8-10 i Premier League. På tross av dette sitter jeg med en artig følelse i kroppen etter kampen mot Crystal Palace:
Det er lenge siden jeg har sett Newcaslte spille en så underholdende kamp. En kamp med spenning, offensiv vilje og høyt tempo kampen igjennom. Vi styrte spillet totalt i hele første omgang, og selv om de største mulighetene uteble kunne man tydelig se en vilje til å spille rask, offensiv fotball hos samtlige Magpies. Foruten et slapt øyeblikk 5 minutter på overtid ville lørdag vært en storartet snuoperasjon og en kanskje en god start på sesongen.

aarons 2

(Aarons var strålende mot Crystal Palace, her fra kampen mot Schalke i pre-season)


Så hva synes du så langt? Er det tegn til at Newcastle vil spille mer attraktiv fotball i sesongen 14/15, eller vil vi fortsette i sporet under Pardew våren 2014?  Fortell oss gjerne din mening!

You must be logged in to post a comment Login