Newcastle 0 – 1 Sunderland

Oppdatert: 21. December 2014

Nok en gang måtte Newcastle gå tapende av St James Park mot Sunderland.

Spenningen stod som vanlig i taket, da Sunderland gjestet St James Park søndag. 0-3 på de siste to oppgjørene i Newcastle var status før avspark. Med andre ord var kun seier godt nok for hjemmesupporterne.

Og det starter bra. Ameobi header over før minuttet har gått. Kun minutter etter får Newcastle frispark i farlig posisjon, etter at Ayoze blir felt på 17 meters hold. Coates pådrar seg et gult kort som følge av fellingen. Dummett tar frisparket, men setter ballen langt utenfor.

Sissoko utfordrer på venstre i det 4. minutt. Ayoze tar over, men innlegget går inn til keeper.

Dummett følger opp med en farlig heading på mål i 7. minutt, uten å få ikke nok fart på ballen.

I 8. minutt får Coloccini gult etter en sentakling på Fletcher. En korrekt avgjørelse fra dommeren, selv om reprisen viser at midtstopperen trolig sklir inn i spissen.

Newcastle klarer å etablere seg på Sunderlands banehalvdel de første ti minuttene av kampen.

Sissoko kommer til en stor sjanse i det 13. minutt. Veggspillet med Ameobi fører til en god skuddmulighet, men keeperen henger med på notene.

Harde taklinger preget som alltid kampen mot Sunderland.

Harde taklinger preget som alltid kampen mot Sunderland.

Alnwick varter opp med en god inngripen i det 17. minutt, men er nær ved å skape en stor sjanse for Sunderland. Utkastet til Coloccini blir for upresist, og midtstopperen er nær ved å miste ballen til bortelaget, men får klarert.

Tiote feller Johnson ved cornerflagget i det 21. minutt, og Sunderland får frispark i god posisjon. Frisparket havner på bakre stolpe, Alnwick er utspolt og Wickham er kun centimetre unna i gå bortelaget ledelsen. Tiote pådrar seg gult kort minuttet etterpå, etter nok en sen takling.

I det 25. minuttet får tidligere Sunderland-spiller Colback gult kort etter å ha meid ned en av bortelagets spillere. Dommeren legger ikke listen høyt i dette derbyet.

Sunderland bygger opp et angrep, og et langt innlegg fra Larsson havner hos Fletcher som plutselig er fri i feltet. På hel volley setter spissen ballen i tverrliggeren, mens det går et gisp gjennom hjemmefansen.

Kampen går inn i en roligere periode, før Ayoze smeller til i 34. minutt. Skuddet fra 20 meter går like utenfor. Newcastle har ikke scoret f ør det 37. minutt i noen kamp denne sesongen, og klarer det heller ikke i dagens derby.

Tre minutter senere kommer Wickham fri i Newcastles 16-meter. Et presist innlegg treffer spillerens hode. Headingen er god, men Alnwick holder ballen i fast grep.

Wickham kommer til nok en avslutning i det 41. minuttet, men skuddet fra 23 meter går utenfor.

Første omgang ebber ut, og Sunderland kan notere seg for kampens største muligheter så langt. Newcastle åpnet friskt, men sliter veldig med å komme til de store målsjansene.

Andre omgang starter slik som første, med Sunderland som har det største overtaket. I det 49. minutt kommer bortelaget til en god sjanse. Taylor avklarer situasjonen på bakre stolpe, i en duell med Fletcher. Men

Taylor måtte ha behandling etter det kraftige sammenstøtet med stolpen.

Taylor måtte ha behandling etter det kraftige sammenstøtet med stolpen.

midtstopperen klarer ikke å stoppe, og løper med hodet først inn i stolpen. Geordien har vært ute en vinterdag før, og til tross for et blådende sår fra kinnet og den kraftige kollisjonen med stolpen, lappes Taylor sammen og fortsetter kampen.

Mens Taylor er ute til behandling benytter imidlertid Sunderland sjansen. En kontring setter Newcastle-forsvaret ute av spill, og kun en dårlig avslutning fra Gomes gjør at det ikke står 0-1.

Newcastle får muligheten til en overgang i det 55. minutt, men Perez felles av Cattermole på midtbanen. Sunderland-spilleren pådrar seg et fortjent gult kort som følge av taklingen.

Newcastle har fått mye kritikk for ikke å bruke nok lokale spillere, og at de som spiller ikke forstår betydningen av kampen. I det 58. minutt kommer lokale Adam Armstrong inn for Gouffran, og geordien som har vært i klubben siden han var 9 år, får med det oppfylt drømmen om å spille derbyet. Newcastle legger samtidig om taktikken til 4-4-2.

Perez kommer til en svært god sjanse i det 62. minutt, og setter skuddet fra 14 meter godt plassert til høyre for Pantilimon. Men Sunderland-keeperen varter opp med en feberredning, og avverger 1-0 til hjemmelaget.

Newcastle ruller opp flere angrep, men klarer ikke å levere avslutninger som setter bortelagets sisteskanse på prøve. I det 71. minutt spilles Armstrong nydelig igjennom av Sissoko. Unggutten bør spille tilbake til midtbanespilleren, men velger i stedet å avslutte selv, rett på keeper.

Ayoze kommer til en stor mulighet fra 10 meter i det 73. minutt, men nok en gang er avslutningen det som mangler for hjemmelaget. Utrolig at det fremdeles står 0-0 på St James Park.

Pardew tar grep for å få hull på byllen, og tar ut Tiote til fordel for Cisse i det 74. minutt. Ligaens mest effektive spiss får muligheten til å avgjøre derbyet.

Midtforsvaret til hjemmelaget åpnes som en låvedør når Johnson spilles igjennom i det 76. minutt. Newcastle feller av i forsvar altfor lenge, og Johnson får stå på blank goal, men setter ballen to meter utenfor.

Kampen bølger mer fram og tilbake, og flere gode sjanser har gitt en underholdende andre omgang. Lav effektivitet foran mål preger likevel begge lag.

Cabella settes inn for Ameobi i det 88. minutt, og får med seg noen minutter av sesongens viktigste kamp. Sekunder etter sender Sissoko avgårde kampens beste skudd fra 25 meter. Ballen har retning mot krysset, men flikkes over av Pantilimon.

Det hjelper imidlertid lite. Sunderland kontrer like etter, og spiller Newcastle-forsvaret helt ut. En umarkert Johnson setter ballen upresset i mål fra 10 meter. Den tidligere ballgutten på St James Park sørger for 0-1.

Nå tar Sunderland over, og Larsson er nær ved å sette inn 0-2. Newcastle klarer ikke å komme til flere sjanser, og kampen ebber ut. Pardew har med det ledet laget til sitt fjerde strake derby-tap.

Lagene:

Newcastle (4-2-3-1): Alnwick; Janmaat, Coloccini (c), S.Taylor, Dummett; Colback, Tiote; Ameobi, Sissoko, Gouffran; Perez

Benken: Woodman, Haidara, Williamson, Cabella (’89), Armstrong (’58), Riviere, Cisse (’74)

Sunderland (4-5-1): Pantilimon; Vergini, Coates, O’Shea (c), Brown; Cattermole, Larsson, Gomez, Johnson, Wickham; Fletcher

Benken: Bridcutt (’70), Rodwell (’90), Altidore, Alvarez, Buckley (’81), Mannone

 

You must be logged in to post a comment Login