Harper vet han har en jobb å gjøre

Oppdatert: 27. June 2011

Steve Harper har vært Newcastle-spiller helt siden 1993 og er den mest lojale spilleren klubben har sett på lenge.

Det har derimot ikke betydd fast førstelagsspill, noe som “den evige toer” nå er svært sugen på.

Harper ble signert av Newcastle i 1993, da fra ungdomsklubben Seaham Red Star for en ukjent sum. Det var starten på et langt samarbeid som har båret skuffende lite frukter for keeperen.

I de første årene ble det en del utlån til andre klubber, som blant annet Gateshead, Huddersfield Town og Bradford City. Debuten kom først i 1999 under Ruud Gullit. Det har ikke vært noen enkel tilværelse i Newcastle, med tanke på at Harper har vært reservekeeper i nesten hele sin karriere bak heltene Pavel Srnicek, Shaka Hislop og Shay Given.

Steve Harper fikk en viktigere posisjon i klubben i januar 2009, da Given forsvant til araberne i Manchester. Dette betydde at Steve Harper ble førstekeeper for første gang på 16 år og var en stor faktor til at Newcastle overbevisende vant Championship sesongen 10/11. Harper holdt buret rent i 21 av 37 kamper den sesongen!

Keeperplassen kunne ikke ha vært mer åpen før neste sesong. Manager Alan Pardew kan i realiteten velge hvem som helst av Steve Harper, Tim Krul og Fraser Froster, uten at noen kan si at det er et galt valg. Med fast spilletid hadde Steve Harper garantert hatt landskamper under beltet, Tim Krul er ung, oppadstormende og har 2 landskamper for Nederland og Fraser Froster sto forrige sesong fast for Celtic i Skottland.

I følge SkySports har keepergjengen fått beskjed om at førstekeeperplassen er fullstendig åpen, og  Harper har alle intensjoner om å sloss om denne skal bli hans. Spørsmålet er om klubben har råd til å benke to så store talenter som Tim og Fraser, og det er tvilsomt at noen av disse ungguttene vil godta en benketilværelse når storklubbene flokker seg rundt.

Steve Harper fortjener å bli førstekeeper neste sesong sett utifra hans bidrag til klubben, men vi velger å tro at Tim Krul er mannen som står i mål mot Arsenal, når sesongen 11/12 sparkes igang.

You must be logged in to post a comment Login