Geordie (34) på radaren?

Oppdatert: 11. February 2016

Det florer stadig rykter om at Newcastle følger Michael Carricks kontraktssituasjon tett. The Chronicle hevder at den Wallsend-fødte midtbanespilleren skal være åpen for en overgang til The Magpies.

Den snart 35 år gamle Manchester United-veteranen står uten arbeidsgiver til sommeren – om ikke det skjer en helomvending i planene til de røde djevlers klubbledelse. Carrick, som er aktuell for en plass i Englands EM-tropp, står oppført med henholdsvis 446 og 70 Premier League- og Champions League-kamper. Med andre ord er det en rutinert herremann som kan være på vei tilbake til Nordøst-England.

The Chronicle hevder at Steve McClaren er en stor fan av Carrick. Navnet skal ifølge den lokale avisen ha blitt nevnt flere ganger av Newcastle-treneren den siste tiden på klubbledelsens møter vedrørende aktuelle spillerkjøp. Som tidligere landslagssjef og –assistent, kjenner McClaren godt til den rutinerte midtbanespilleren. Manchester United-spilleren har (så langt) 34 landskamper å vise til.

Ekstremlønn

Det ville imidlertid overraske stort om Newcastle skulle signere den nåværende Manchester United-spilleren. Carrick vil for det første fylle 35 år til sommeren, og en overgang vil således stride stort med klubbledelsens holdning til spillerkjøp. Imidlertid viser ervervelsen av Doumbia (riktig nok på lån) at alder ikke er et absolutt hinder på overgangsfronten.

For det andre er Carrick på ekstremt høye lønninger sett med klubbledelsen til Newcastle sine øyne. Det synes derfor uaktuelt at Newcastle er villig til å gjøre veteranen til klubbens best betalte spiller. Det mest tenkelige scenario er derfor at en overgang avhenger av – om Newcastle faktisk mener alvor – at Carrick belager seg på et vesentlig lønnskutt om han virkelig ønsker å vende snuten hjemover og endelig få spille for klubben han heiet på som ung.

Mye spilletid

For det tredje er det ikke til å stikke under en stol at midtbanen har vært gjenstand for stor prioritet fra klubbledelsens side den siste tiden – med ervervelser som Wijnaldum, Shelvey og Saivet – slik at det er svært betenkelig om Newcastle virkelig jakter veteranens signatur. Denne sesongen har engelskmannen spilt 24 kamper i alle turneringer for Manchester United.

Michael Carrick har tidligere spilt for Tottenham og West Ham, samt noen få kamper for Swindon Town og Birmingham City på lån.

You must be logged in to post a comment Login