Fyrer løs mot Newcastle

Oppdatert: 03. September 2019

Michael Owen har kastet bensin på bålet, og gjør seg dermed enda mer upopulær blant fansen.

Michael Owens Newcastle-karriere var preget av lange skadeavbrekk, og spissen var derfor en pengesluk for klubben. Den nå 39 år gamle ekspertkommentatoren har i sin nye biografi My Life, My Times beskrevet oppholdet sitt i Newcastle som et mareritt. Det er en versjon som fansen kan slutte seg til. Spissen innrømmer samtidig i boken at han faktisk aldri ville til Newcastle, og betrakter det som det største feilskjæret i hans karriere. For Owen var det sportslig rett og slett et stort steg ned å signere for The Magpies, og er det eneste karrierevalget han angrer skikkelig på.

Ifølge 39-åringen selv, ble sansen for klubben og fansen ødelagt den dagen han ble båret av banen bevisstløs i serieavslutningen mot Watford den 13. mai 2007. Spissen pådro seg en hodeskade etter å ha kollidert med lagkamerat Matthew Pattison. I boken sin hevder Owen at han senere på dagen hørte på TV at flere av supporterne hadde ropt «what a waste of money».

Owen nevner også i boken sin at Newcastle United kun er en stor klubb med tanke på fansen og St. James’ Park: «Historisk er de ikke suksessfulle, faktisk nesten helt motsatt. Og de har egentlig aldri vunnet mye på banen de siste årene».

Helt frem til januar 2019 var Owen Newcastles dyreste kjøp gjennom tidene. Fordelt over fire sesonger spilte spissen 79 ganger og noterte seg for 30 mål for klubben.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login