De utlånte

Oppdatert: 31. August 2019

Lurer du på hvordan våre utlånte har startet sesongen? Her får du svaret.

Jacob Murphy – Sheffield Wednesday (Championship)
Trener Lee Bullen uttalte denne uken at 24-åringen har vært veldig ujevn i prestasjonene. Murphy noterte seg for scoring i debuten sin for klubben. Siden har kritikken haglet fra supportere i sosiale medier. Bullen innrømmet at man så langt har fått se både en veldig god spiller og en spiller som til tider blir anonym. Murphy var i dag å finne på benken, etter at han ble byttet ut etter bare én omgang forrige runde. Lørdag fikk vingen bare 15 minutter pluss tilleggstiden i 1-2-tapet mot QPR.

Etter et relativt skuffende låneopphold i West Bromwich forrige sesong, må Murphy virkelig steppe opp for å redde sin fremtid i klubben. Kontrakten hans utløper sommeren 2021.

Murphy har spilt seks av seks mulige kamper, og startet fem av disse. Vingen står med én scoring.

Freddie Woodman – Swansea (Championship)
Det er mange klubber som har keepertalentet i kikkerten, og 22-åringen har fått mange beundrere i Wales. Alle var nok ikke klare over at Woodman skulle rett inn som førstekeeper, da utlånet til Swansea ble et faktum i sommer. Så langt har alt gått på skinner for waliserne og Woodman. Swansea topper tabellen etter fem seiere og én uavgjort.

Woodman har spilt samtlige minutter i ligaen, og har holdt nullen i tre av seks kamper. Lørdag ble det 0-1-seier over Leeds. Keeperen har ikke vært delaktig i cupkampene for klubben.

Kontrakten til målvakten utløper sommeren 2021. Opprettholder 22-åringen den gode formen ut sesongen, vil engelskmannen garantert bli tilbydd ny kontrakt. Spørsmålet er imidlertid om Woodman er tilfreds med å spille andrefiolin, bak eneren Martin Dubravka.

Daniel Barlaser – Rotherham (League One)
Ifølge rapportene hadde midtbanemannen en god forrige sesong for Accrington. Barlaser er fremdeles i League One, men tallene tyder på at geordien ikke har funnet seg helt til rette i sin nye klubb.

Barlaser har startet samtlige kamper for klubben, som innebærer fire ligakamper og to cupkamper. Han har imidlertid bare gjennom ført én full kamp, og ble byttet ut til pause i lørdagens 1-1-kamp mot Tranmere.

Kontrakten hans utløper ved sesongslutt, og det er lite i øyeblikket som tyder på at denne vil bli forlenget.

Elias Sørensen – Carlisle United (League Two)
Spissen var brennhet for U23-laget vårt forrige sesong, og noterte seg der for 16 scoringer på 24 kamper. Sørensen ble derfor sendt ut på lån til League One-klubben Blackpool, hvor det kun ble med 32 minutter fra slutten av januar til midten av mars. Spissen ble derfor hentet hjem igjen.

Dansken fikk sin første kamp fra start på seniornivå på lørdag, da Carlisle United vant 0-1 mot Scunthorpe. Sørensen ble imidlertid byttet ut ved pause. Det har bare blitt med omtrent 100 minutter fordelt over tre kamper. Spissen har til gode å score på seniornivå.

Det er knyttet store forventninger til 19-åringen, som imidlertid har til gode å overbevise på seniornivå. Dansken overbeviste på treningsleiren i Kina, hvor det ble noe spilletid. Spissens kontrakt utløper sommeren 2022.

Kelland Watts – Stevenage (League Two)
Watts ble introdusert for fansen da han plutselig var å finne på benken i sesongavslutningen mot Fulham.

I Stevenage har det blitt 90 minutter i alle fire kampene, hvor midtstopperen har bidratt til å holde nullen i to av disse. Ifølge rapportene gjør 19-åringen sine saker bra, og i likhet med flere unggutter fikk han sjansen til å vise seg frem i sommer under treningsoppholdet i Kina.

Kontrakten utløper ved sesongslutt, men fortsetter Watts å overbevise vil det nok være en smal sak å forlenge denne.

Liam Gibson – Grimsby Town (League Two)
Venstrebacken, som har slitt med alvorlig sykdom de siste årene, har slitt med skader og sykdom siden han sluttet seg til League Two-klubben denne sommeren. Det har derfor bare blitt med to kamper av syv mulige på 22-åringen.

Kontrakten hans utløper neste sesong, og det var overraskende at Newcastle valgte å forlenge i sommer. Etter alle solemerker å dømme har venstrebacken ingen fremtid i klubben.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login