Spiller for kontraktsforlengelser

Oppdatert: 01. December 2019

En betydelig andel av spillertroppen går usikre skjebner i møte. Flere av dem er klare på at de ønsker å bli værende. Det er også antatt at klubben har innledet kontraktsforhandlinger med flere av spillerne.

Ønsker å bli værende
En åpenhjertig Jonjo Shelvey er krystallklar på at ønsker å bli værende på St. James’ Park. Spilleren selv har uttalt at han spiller for en ny kontrakt. Jonjo Shelveys fulltreffer sikret Newcastle ett knallsterkt poeng mot selveste Manchester City. Med det er også midtbanespilleren klubbens toppscorer med tre mål – og det bare på ni kamper. Som resten av laget, har Shelvey vært varierende i prestasjonene denne sesongen. Spilleren med nummer åtte på ryggen har også vært mye inn og ut av laget det siste året. Likevel stortrives spilleren i klubben, noe også familien hans gjør:

«Jeg ønsker å bli værende, og forhåpentligvis kan vi forlenge kontrakten min. Barna elsker å være her – vennene deres er her».

Shelveys kontrakt utløper om ett og et halvt år. Ifølge tidligere rapporter, skal playmakeren være blant dem som klubben allerede har innledet samtaler med angående en forlengelse av kontrakten. Ifølge tidligere rapporter har klubben også innledet forhandlinger med blant andre brødrene Longstaff, Isaac Hayden og Matt Ritchie. Det er også antatt at klubben ønsker å forlenge kontraktene til Karl Darlow og Fabian Schar.

Flere skal ønske å bli værende i klubben
Etter gårsdagens kamp, hintet en annen målscorer – nemlig Jetro Willems – at han ønsker å bli værende på Tyneside. Til nederlandsk TV skal nemlig venstrebacken ha uttalt at han forsøker å spille så godt at klubben ikke har annet valg enn å gjøre kontrakten hans permanent. Som kjent, sikret Newcastle seg i sommer opsjon på å gjøre overgangen permanent ved sesongslutt. Det er antatt at Willems kan slutte seg til klubben om Newcastle punger ut 10 millioner pund. For en slik lav sum, ville det overrasket stort om ikke opsjonen aktiveres før sesongen er omme.

Federico Fernandez er annen kar som har storspilt denne sesongen. Mot Manchester City var argentineren igjen svært god og viktig. Ifølge tidligere rapporter skal midtstopperen ha vært tydelig på at han ønsker en kontraktsforlengelse. Spilleren er nemlig kontraktløs ved sesongslutt, og kan allerede i januar skrive under for en ny klubb uten at Newcastle United trenger å bli involvert. Ifølge en tidligere rapport fra The Chronicle, har klubben til gode å gå i diskusjon med spilleren og hans representanter om en kontraktsforlengelse. Tross Newcastles merkelige og strenge alderspolitikk, vil det gi lite mening å ikke tilby 30-åringen en ny kontrakt etter sesongens gode prestasjoner. Steve Bruce, som selv var midtstopper, må vel naturligvis ha latt seg imponere av argentinerens prestasjoner?

Jack Colback og Ki Sung-yuengs kontrakter utløper også ved sesongslutt. Mens det er helt opplagt at førstnevntes kontrakt ikke vil bli forlenget, tyder også alt på at sørkoreanerens fremtid i klubben også går mot slutten. Javier Manquillos kontrakt utløper også om et halvt år. Det er mer uvisst om klubben vurderer å tilby spanjolen en ny kontrakt. Andy Carrolls kontrakt uløper også, men det er antatt at spissens kontrakt forlenges automatisk om han spiller et gitt antall kamper.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login