Fullsatt, sol og seier i premieren!

Oppdatert: 18. August 2012

Og så var det endelig i gang, og Tottenham ventet hjemme i en tøff debut. Effektivitet ble et nøkkelord.

I startoppstillingen stilte Perch isteden for Coloccini som hadde en føling på en liten skade. Ellers var det mye kjent, der vår nysignering Anita satt på innbytterbenken.

ROTETE START
Det var tydelig to lag som følte litt på hverandre i starten av  denne kampen da pasningsfeilene florerte fra begge lag. Tottenham dikterte spillet i starten da Newcastle ikke greide å spille seg ut, samt at når den lange kom ble alle andreballer vunnet av Tottenham. Første mulighet faller til bortelaget da nysigneringen Sigurdsson får ballen alene med Krul, men en lang touch gjør at nederlenderen får rensket unna. Flagget er derimot oppe for offside, noe som på reprisen viser seg å være feil.
Newcastle sliter med å være for få spillere sentralt i banen, og blir gang på gang spilt rundt, men etter 22 minutter får hjemmelaget sin første store sjanse. Demba Ba vender opp på 18 meter og fyrer av, ballen går via Cissè og stryker stolpen til Friedel.

Til tross for dette fortsetter Tottenham med sitt ballinnehav og den største sjansen til nå i kampen får de femten minutter før pausen. Defoe får vendt opp i feltet og får fyrt av et skudd fra syv meter. Ballen går på innsiden av stolpen, men Newcastle får rensket unna. Like etter treffer de treverket igjen, denne gang kommer Lennon til innlegg på høyrekanten og slår den på bakre. Der markerer ikke Simpson Bale som header upresset i tverrliggeren.

Til pause står det uavgjort, og Pardew må gjøre grep.

OMLEGGING GA RESULTATER
Newcastle legger Jonas mer sentralt i andre omgang, og legger Ba mer ut mot venstre, dette gjør at de får bedre kontroll sentralt og dermed greier å holde mer på ball. Etter 52 minutter får Ba ballen på bakre etter at Kyle Walker prøver å heade unna et innlegg fra Simpson, han kontrollerer ballen og curler den på halvspretten nydelig i lengste hjørne utagbart for Brad Friedel.
Stadion går til himmels, og Pardew blir også fyret opp da han dytter borti linjemannen som ikke dømmer en ball ute, som han tydeligvis mener har vært ute. For denne oppførselen blir han sendt på tribunen, og sannsynlig vil han være å se der i noen kamper fremover.
Etter 70 minutter får Anita sin debut da han kommer inn for Cabaye, dessverre ryker det inn et mål feil vei like etter innbyttet. Ben Arfa har et slapt press på Lennon som skjærer innover og sender et innlegg på bakre. Der står Defoe helt ledig og bommer på headingen som ser ut til å gå ut av spil, men den treffer Santon og tvinger frem en beinparade fra Krul. Den går i stolpen og ut igjen til Defoe som setter den kontant i nettet og Tottenham er ikke ufortjent like langt med hjemmelaget.
Newcastle svarer derimot nesten med en gang. Ben Arfa tar en kort corner til Tiote som sender den tilbake til franskmannen. Han tar med seg ballen imot Van der Vaart og Lennon. Eneste vei forbi er imellom dem, og dit løper han med ballen. Ingen av Spurs-spillerne tar derimot ballen, og dermed blir det dømt straffe. Straffen vil Ben Arfa ta sjøl, selv om Ba sannsynligvis er oppnevnt som straffetaker. Ballen legger Hatem kaldt til venstre for keeper og hjemmelaget er nok en gang oppe i ledelsen.

Denne ledelen rir hjemmelaget i land, da Tottenham ikke skaper mye de siste minuttene. De fortsetter i samme stim som i forrige sesong, ved å score på sjansene og være stabile bakover. Neste kamp nå er borte mot greske Atromitos i midtuka før Chelsea venter neste helg.

KAMPFAKTA
1-0 Ba 54 min
1-1 Defoe 76 min
2-1 Ben Arfa 80 min

LAGOPPSTILLING
NEWCASTLE UNITED:  Krul, Simpson, S Taylor, Perch, Santon, Ben Arfa, Tiote, Cabaye (Anita), Gutierrez, Ba (Obertan), Cisse

TOTTENHAM: Friedel, Walker, Gallas, Kaboul, Assou-Ekotto, Livermore, Sandro (Kane), Lennon, Sigurdsson (Van der Vaart), Bale, Defoe

 

You must be logged in to post a comment Login