Freddie Fletcher er død

Oppdatert: 28. August 2012

Mannen som fikk Kevin Keegan til Newcastle er død. Tidligere direktør og styreformann Freddie Fletcher døde mandag kveld etter lang tids kamp mot kreften, 71 år gammel.

Den skotsk-fødte foretningsmannen var markedsdirektør i Glasgow Rangers før han i 1991 var med å kjøpte opp Newcastle United og reddet klubben fra dypeste avgrunn. På grunn av store økonomiske problemer var St. James’ Park nær ved å havne under administrasjon, men sammen med tidligere styreformann Sir John Hall, kjøpte han klubben, og ble eksekutiv-direktør i 1992.

Selv har skotten alltid hevdet at hans største bragder var å hente Kevin Keegan som manager til Newcastle i 1992, og den store utvidelsen og utbedringen av St. James’ Park i 2000.

– Sir John Hall og meg selv satt med pengesekken, men han (Fletcher) var den virkelige drivkraften bak klubbens revolusjon tidlig på 1990-tallet.  Han fikk Kevin Keegan inn som manager, og det satte oss på kartet. Det var ene og alene hans idé, sier tidligere styreformann Freddie Shepherd.

Også Sir John Hall sier Fletcher spilte en svært viktig rolle i snuoperasjonen for 20 år siden.
– Det er trist å tenke på at vi har mistet en virkelig god venn. Hans innsats bak kulissene var avgjørende. Mine kondolanser går til konen Margaret og familien, sier Hall.

You must be logged in to post a comment Login