Fransk ut – nederlandsk inn

Oppdatert: 29. January 2014

Cabaye har signert for PSG, mens Newcastle har sikret seg Luuk de Jong ut sesongen.

– Newcastle respected the agreement we had to allow me to leave this January. I had a wonderful time over there, I want to thank the manager, the staff, sier Cabaye til Newcastles offisielle hjemmeside.

Onsdag kunne klubbene bekrefte at de er enige om overgangen, men summen er foreløpig ikke offentlig. Franskmannen signerer i første omgang en avtale på tre og et halvt år. Og Newcastle melder selv at de ønsker Cabaye, som beholder drakt nummer 4 i PSG, lykke til i jakten på CL-spill.

The Club wanted to keep him but the lure of Champions League football and the prospect of being involved in the sporting project at PSG was an opportunity he wanted to take. He leaves the Club with our best wishes for his future at PSG and France at the World Cup.

Bare får timer etterpå kunne Newcastle selv presentere en ny signering. Luuk de Jong, som tirsdags ettermiddag landet i Newcastle for å gjennomgå en medisinsk test, går inn i en låneavtale som sikrer de svarte og hvite nederlenderens tjenester ut sesongen.

De jong vil få drakt nummer 18, og tar med det over draktnummeret til utlånte Jonas Gutierrez. Han er selv optimistisk med tanke på at overgangen er i boks.

It is a great club, and I have a good feeling about it. It has been a tough season for me so far, but I am here to play games and want to be important for the team, and successful with goals and assists. I am really looking forward to play for Newcastle.

Med Remys utvisning i tirsdagens kamp mot Norwich, er det store sjanser for at de Jong vil være i startoppstillingen allerede i derbyet mot Sunderland lørdag.

Onsdag har også ryktene rundt en overgang for Clement Grenier versert i både franske og britiske medier. Et bud fra Newcastle skal ha vært på 13 millioner euro, noe som ble avslått av Lyon. Men samtale rundt en overgang for den franske landslagsspilleren fortsetter utover onsdagen og muligens fram mot helga. Men det er usikkert hvorvidt en avtale vil være mulig å få i havn før lørdagens oppgjør.

Sagaen om Cabella ser foreløpig ut til midlertidig å ha strandet, men ingenting er avgjort når overgangsvinduets nest siste dag kun er noen få timer unna.

 

 

You must be logged in to post a comment Login