Fra A-League til ligacupfinalen på en sesong

Oppdatert: 24. February 2013

At Bradford City skal spille en ligacupfinale i dag er et eventyr. Men det er også historien om Curtis Good, en australsk tenåring som i sitt første år som profesjonell fotballspiller i utlandet vil spille i en cupfinale på Wembley – at det vil være for League Two laget Bradford City mot Swansea City i Capital One Cup(Bedre kjent som ligacupfinalen). I en finale som få ville ha tippet før sesongen, og ikke minst at Melbourne gutten Curtis Good skulle være en del av.

For to år siden på Australian Institute of Sport, byttet Good posisjon fra å være en midtbanespiller til å bli en forsvarer.

Året etter imponerte han stort i sin debut sesong i Hyundai A-League for Melbourne Heart. Før han sommeren 2012, signerte en seks års kontrakt med Newcastle United.

Curtis Good dannet stopperparet med Lubomir Satka for Newcastle United sitt under 21 lag, før han i november 2012 vart lånt ut til League Two laget Bradford City.

“Jeg hadde ikke forventet dette i det hele tatt, de er ganske utrolig,”

“Det er spillere, fantastiske spillere, som kan gå hele sin karriere uten å spille på Wembley.

“Jeg er ganske sikker på at dette vil være en av de tingene der du ikke skjønner hvor mye det betyr før det er over.

“Men å se hvor mye det betyr for noen av spillerne [i Bradford], er det ingen hemmelighet at dette er stort.” forteller Good

Bradford vil være det første laget fra nivå fire til å spille i en cupfinale på 51 år. Veien til finalen har vært vanskelig og tøff.

De startet med en jevn 1-0 kamp mot League One laget Notts County, før dei slo Championship laget Watford 1-0. Og de måtte ha et mål i ekstraomganger mot League Two laget Burton Albion i det 115 min for å gå videre til neste runde.

De måtte ha straffer for å slå ut Premier League laget Wigan, alt dette skjedde før Good kom på lån.

Curtis Good var på benken i det 120 min lange dramaet mot Arsenal, som de måtte straffer til for å avgjøre en vinner.

Men i seminfinalen mot Aston Villa, fikk Curtis Good sin cup debut, pga en skade på landsmannen James Meredith.

“Jeg fikk muligheten å spille da James ble skadet, men som venstreback.”

Curtis Good  er hovedsakelig en midtstopper. Som han spilte i sine 25 kamper for Melbourne Heart før han ble kjøpt av Newcastle, men å spille ute av posisjon er ikke til bry for den unge australieren.

“Jeg vil spille der manageren setter meg, og det er bra, jo flere posisjoner du spiller jo bedre du er for laget,” forteller han

Bradford City vant den første semifinalen på Valley Parade 3-1, før de tapte 2-1 på Villa Park. Men det betyr ingen verdens ting, Curtis Good og hans lagkamerater var klar for Wembley 4-3 sammenlagt. Der venter den walisiske Premier League klubben Swansea. Kampen går på TV2 Sport Xtra i dag kl 17:00.

“Etter kampen på Villa, så jeg en fyr som Gary Jones (Bradford kapteinen og arbeidshest på midtbanen) gråt, og det gikk opp for meg hvor stort dette er,”

“Det blir en vanskelig kamp, men selv om det er tidlig i min karriere, kan du ikke glemme øyeblikk som dette.

“Dette er fantastisk for klubben og byen og fansen, og hvem vet når det vil skje igjen. Så vi har til å nyte det.” avslutter Curtis Good.

 

twitter: @30_christian

You must be logged in to post a comment Login