Forsøker å hente nederlender

Oppdatert: 30. December 2021

Ifølge svært troverdige kilder er Newcastle i samtaler med Lille om en overgang for Sven Botman.

Simon Jones, som skriver for Daily Mail, er blant dem som rapporter om Newcastles jakt på midtstopperen. Ifølge journalisten er spilleren interessert i en overgang til Tyneside, og klubbene er allerede godt i gang med diskusjonene. En prislapp på 30 millioner pund skal være festet på nederlenderen.

Botman er blant dem som har blitt linket sterkest til klubben denne måneden, sammen med blant andre Kieran Trippier og Lloyd Kelly. Til tross for hans unge alder, anses 21-åringen som en spiller som kan gå rett inn i midtforsvaret.

Denne sesongen har midtstopperen spilt tolv ligakamper for Lille. På de seks kampene spilleren var ute med en lyskeskade, vant laget ingen kamper. Lille har imidlertid vunnet seks oppgjør når 21-åringen har spilt, og da kun tapt to av tolv oppgjør. Spilleren har også lang erfaring fra de nederlandske ungdomslandslagene, og har også tidligere blitt tatt ut på A-landslaget. Debuten har latt vente på seg, da det konkurreres mot tungvektere; Liverpools Virgil van Dijk, Inter Milans Stefan de Vrij, Manchester Citys Nathan Ake og Juventus’ Matthijs de Ligt for å nevne noen.

Botman vant seriegull med Lille forrige sesong, og kan vise til 63 opptredener for klubben. Tidligere har han lagt bak seg en sesong i Heerenveen. Han er et Ajax-produkt, men står uten opptredener for A-laget.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login