Jakter de neste rekrutteringene

Oppdatert: 09. January 2022

Newcastle jakter flere nyervervelser på samme tid.

To midtstoppere på vei inn?

Ifølge troverdige Simon Jones, som skriver for Daily Mail, har Newcastle startet samtaler med Monaco om en mulig overgang for 20 år gamle Benoit Badiashile. Midtstopperen har en prislapp på omkring 35 millioner pund, og antas å være en backupløsning, om Newcastle ikke skulle klare å hente en annen storvokst kar, nemlig Sven Botman. Sistnevnte ønsker en overgang til Tyneside, men Lille skal i øyeblikket ikke være villige til å la nederlenderen forlate klubben. 

I tillegg til én fra den nevnte duoen, jobbes det iherdig med å hente en annen bauta i midtforsvaret. Newcastle er samtaler med Sevilla om en overgang for Diego Carlos. Brasilianeren skal ha en prisslapp på nærmere 40 millioner pund. Carlos fyller 29 år om to måneder, og ble i november tatt ut i Brasils A-landslagstropp for første gang. Debuten må imidlertid vente på seg.

Spisskrisen

Newcastle må ifølge Eddie Howe klare seg uten Callum Wilson i minst åtte uker til. Joelinton har gang på gang visst seg at han er mer komfortabel i en kantrolle, og attpåtil som indreløper, og Dwight Gayle anses ikke god nok for Premier League. Det har medført at Allan Saint-Maximin inntil videre må spille midtspiss. Ifølge nevnte Jones, skal Newcastle arbeide med å rekruttere to spisser som følge av krisen på topp.

Ifølge rapporten er spennende Alexander Isak klubbens førstevalg. En overgang for den svenske spissen vil antakeligvis koste skjorten, men midtstopperjakten tyder på at det ikke avskrekker det nye Newcastle-regimet. Denne sesongen har 22-åringen åtte scoringer på 24 opptredener i alle turneringer for Real Sociedad. Til tross for hans unge alder, har Isak allerede 31 kamper for Sveriges A-landslag. På disse har det blitt åtte mål.

Marseilles Bamba Dieng, iranske Sardar Azmoun og den tidligere Howe-eleven Dominic Solanke, er blant andre navn som linkes hyppig til klubben.

Øvrige signeringer

På tampen av overgangsvinduet vil nok jakten på en venstreback og en sentral midtbanespiller intensiveres. Lucas Digne er i kikkerten, men franskmannen skal antakeligvis ha øynene rettet mot andre destinasjoner. Ifølge Daily Mail er Ajax’ argentiske venstreback Nicolas Tagliafico et mulig alternativ om Everton-spilleren ikke lar seg rekruttere til Tyneside.

Jones melder at Brightons Yves Bissouma og Boubacar Kamara er på Newcastles radar hva gjelder den sentrale midtbaneposisjonen. Sistnevnte er kontraktsløs til sommeren, og kan dermed signere en forhåndsavtale allerede nå uten arbeidsgivers velsignelse.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login