Må unngå reprise

Oppdatert: 15. August 2014

Newcastle må klare seg uten Siem de Jong og Cheick Tioté i den tøffe åpningskampen mot Manchester City.

 

Søndag 17.  august

Premier League – St. James’ Park

Kampstart: 17:00

Dommer: Martin Atkinson

 

I år som i fjor er Manchester City vår første Premier League-motstander. Fjorårets kamp endte med 4-0 i sekken og en verst tenkelig start på sesongen. Heldigvis er det noen ting som tyder på at vi slipper en ydmykende reprise.

For det første spilles ikke årets åpningskamp på Etihad Stadium. De regjerende mesterne avga kun fire poeng på sin fryktede hjemmebane den foregående sesongen, mens hele 19 poeng røk på bortebane. Med unntak av fjorårssesongen har også Newcastle hatt for vane å prestere langt bedre hjemme på St. James’ Park.

En annen viktig faktor som skal bidra til at vi unngår marerittstarten er sommerens overgangsvindu. Uansett hvilken ellever Alan Pardew velger, er det langt ifra den samme som startet i Manchester for et år siden. Spillere hentet fra andre ligaer, som Emmanuel Rivière, Rémy Cabella og Daryl Janmaat, gjør det vanskeligere for motstanderen å forberede kampen. Til sammenlikning startet vi i fjor med Papiss Cissé, Jonas Gutièrrez og Steven Taylor. Sistnevnte pådro seg dessuten et rødt kort som satte sitt preg på kampen.

Et raskt blikk på lagenes innbyrdes statistikk er imidlertid ikke oppløftende. I tillegg til to komfortable ligaseire, sendte Manchester City oss ut av fjorårets Capital One Cup. Lagenes seks siste møter gir dessuten en målforskjell på 17-1 i favør City. Ser man mer historisk på det får vi derimot jevnere tall, og en seier til blåtrøyene vil faktisk utlikne stillingen mellom de to lagene til 51-51 i antall seire.

Pre-season

Newcastle har en oppløftende sommer å se tilbake på. Ikke i én av de åtte treningskampene har skjærene gått målløse av banen, og fem av kampene har vi vunnet. Gledelig er det også at nykomlingene Rivière og Cabella til sammen har skåret fem mål. Et gjennomsnitt på ett innsluppet mål per kamp er ikke like imponerende, men heller ikke direkte uakseptabelt.

MÅLFARLIG DUO: Nykomlingene Cabella og Rivière har allerede bevist sin målteft.

MÅLFARLIG DUO: Nykomlingene Cabella og Rivière har allerede bevist sin målteft.

Lovende signeringer og brukbare resultater er dessverre ikke Newcastle alene om. Manchester City kommer riktignok fra et ydmykende 3-0-tap mot Arsenal, men for bare et par uker siden beviste de sin styrke ved å senke AC Milan 5-1 i USA. I tillegg har seks spillere signert for klubben, nemlig Bacary Sagna, Frank Lampard, Eliaquim Mangala, Bruno Zuculini, Willy Caballero og Fernando.

Skadesituasjonen

For søndagens oddsfavoritt ser det bra ut med tanke på skader. Álvaro Negredo er definitivt uaktuell, men det er han også ganske alene om. Sergio Agüero sliter som vanlig med en skade, men det spekuleres ennå i om argentineren kan rekke kampen. Eliaquim Mangala og Pablo Zabaleta er noe usikre grunnet lite spilletid den siste måneden.

For vår egen del ser det ikke like pent ut. Det har den siste uka vært knyttet spenning til hvorvidt duoen Cheick Tioté og Siem de Jong vil rekke kampen. I dag fortalte Pardew til Chronicle Live at de begge uteblir fra troppen. – Siem spiller ikke mot Manchester City, men skal være tilbake mot Aston Villa, sier Pardew i intervjuet. – Cheick trenger en uke til selv om det ikke er noe alvorlig.

Manageren er likevel optimistisk før den tøffe åpningskampen: – Vi er ikke så langt fra vårt beste lag, og vi skal håndtere å spille uten Tioté og de Jong ettersom vi har visst i noen dager at de ikke blir klare. De vil bli savnet, men vi kommer til å takle det. Det er fint å kunne si det denne sesongen.

SKADET: Nyutnevnt visekaptein Siem de Jong mister åpningskampen.

SKADET: Nyutnevnt visekaptein Siem de Jong mister åpningskampen.

Videre kunne Pardew fortelle at Santons kneskade kan bli mer langvarig enn først antatt. Italieneren har omtrent ikke spilt fotball denne sommeren. Cissé derimot er allerede tilbake på trening.

Antatte startellevere

Newcastle United (4-2-3-1): Krul; Haïdara, Williamson, Coloccini, Janmaat; Anita, Colback; Gouffran, Cabella, Sissoko; Rivière

Manchester City (4-4-2): Hart; Clichy, Kompany, Demichelis, Sagna; Nasri, Touré, Fernandinho, Silva; Džeko, Jovetić

You must be logged in to post a comment Login