Før kampen: Wolves

Oppdatert: 08. December 2018

Newcastle tar imot nyopprykkede Wolverhamton. Sistnevnte har fonyet selvtilliten sin etter et knallsterkt resultat i midtuken.

Dato: Søndag 9. desember
Kampstart: Kl. 17.00 på St. James’ Park
Dommer: Mike Dean

Formsterke
Søndagens motstander ligger to plasser og seks poeng over The Magpies. Til tross for å befinne seg på 12.-plass, har Wolves det sjette mest tette forsvaret. Foran eget mål, men også motstandernes, har lagene ganske så like tall å vise til. Det scores relativt lite mål, og det er samtidig relativt få ganger ballen havner i eget nett. Wolves kommer imidlertid også best ut her.

Nuno Santo og hans mannskap gjester St. James’ Park med selvtillit. Forrige runde, i midtuken, beseiret de oransje selveste Chelsea på hjemmebane. Formen forut for den kampen, var imidlertid ikke noe å skryte av. Fasiten på de siste fire kampene innebærer poengdeling mot Arsenal (1-1), tap mot bunnlagene Cardiff (2-1) og Huddersfield (0-2), samt tap mot Tottenham (2-3). På de siste syv kampene har Wolves bare maket å kapre én trepoenger, mens hele fem kamper har endt med tap. Sett hen til de siste kampene må det være klart at det er Newcastle som er i det beste slaget, da det har blitt tre seiere og én poengdeling på de siste fem kampene for dem. Den gode formen har selvsagt blitt lagt merke til, noe som har medført at Benitez har blitt nominert til prisen for månedens manager.

Forrige gang lagene møttes, var i Championship for to sesonger siden. Newcastle vant da 0-1, mens hjemmekampen endte med 0-2-seier til Wolverhampton. Den sesongen møttes også lagene i ligacupen, en kamp som vi vant 2-0.

Lagene
Newcastle må klare seg uten Fabian Schar, som soner karantene for fem gule kort. For har skadeproblemene i troppen blitt betydelig redusert. Isaac Hayden mister kampen, mens Karl Darlow er usikker. På fredagens pressekonferanse uttalte Benitez at både Kenedy og Paul Dummett hadde trent tidligere på dagen, og at duoen ville være disponibel om ville klare å fullføre lørdagens økt «uten problemer».

Newcastle vil sannsynligvis gå tilbake til en 4-4-2-formasjon, om Dummett rekker kampen. Om ikke, er det nærliggende at Benitez foretrekker en treer bak, hvor Ciaran Clark erstatter suspenderte Schar. I så fall vil nok Florian Lejeune (endelig) bli å se på benken igjen. Ettersom Ritchie er tilbake fra karantene, er det ventet at han erstatter Christian Atsu, til tross for at sistnevnte hadde en ganske god kamp sist. Om Kenedy friskmeldes, vil nok samme skjebne gjelde for Jacob Murphy også. Siden kampprogrammet er så tett i desember, og dette blir Newcastles tredje kamp på bare åtte dager, kan man også forvente at det blir foretatt andre rokkeringer. I så fall kan det tenkes at formsterke Ki Sung-yung får noe hvile. Det er også et mulig alternativ at Benitez fortsetter med en treer bak, selv om ikke Dummett skulle rekke kampen. Ritchie viste mot Burnley at han også kan spille godt som venstre vingback.

Benitez uttalte også at Sean Longstaff, som nylig forlenget kontrakten sin, er klar for å debutere i Premier League. Spanjolen sa at det ikke er lenge til 21-åringen får sjansen til å vise at han duger på det øverste nivået. Engelskmannen var på benken sist, og kan bli å se der denne gangen også. Ifølge Benitez gjør unggutten det «veldig godt» på hver eneste trening.

Sannsynlig Newcastle-lag: Dubravka – Yedlin, Fernandez, Lascelles, Dummett – Ritchie, Shelvey, Diame, Kenedy – Perez, Rondon

Wolverhampton må på sin side klare seg uten høyrebacken Jonny Otto. Ellers skal Wolverhamton-trener ha bortimot en helt skadefri og tilgjengelig tropp, siden midtbanejuvelen Ruben Neves er tilbake fra suspensjon.

Sannsynlig Wolverhampton-lag: Patricio – Bennett, Coady, Boly – Doherety, Moutinho, Neves, Vinagre – Costa, Jimenez, Jota

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login