Før kampen: Liverpool

Oppdatert: 25. December 2018

Dato: Onsdag 26. desember
Kampstart: Kl. 16:00 på Anfield
Dommer: Graham Scott

Rokeringer?
Liverpool må klare seg uten midtstopperne Joel Matip og Joe Gomez. For øvrig er Alex Oxlade-Chamberlain ute resten av sesongen. Stjerneduoen Trent Alexander-Arnold og Naby Keita rekker imidlertid kampen.

Programmet er svært tett fremover, noe som kan bety at det rulleres en del på lagene. Spesielt er dette nærliggende for Jurgen Klopps vedkommende, ettersom Arsenal venter på motsatt banehalvdel bare tre dager etter denne kampen. Fem dager deretter venter selveste Manchester City. Det er derfor forventet at enkelte sentrale spillere hviles mot Newcastle.

Sannsynlig Liverpool-lag: Alisson – Clyne, Lovren, Van Dijk, Robertson – Keita, Fabinho, Wijnaldum – Shaquri, Sturridge, Mané

Newcastle er tvunget til å gjøre rokkeringer på midtbanen. Ki Sung-yung mister kampen, da han har sluttet seg til Sør-Korea i forkant av Asiamesterskapet. Skulle Ki lede landet sitt til finalen, vil 29-åringen gå glipp av minst åtte kamper. Yoshinori Muto slutter seg til Japan senere, og er med det tilgjengelig i kampene mot Liverpool og Watford.

Det er usikkert om Ciaran Clark og Karl Darlow rekker kampen. Sistnevnte linkes imidlertid stadig til en overgang til en Championship-klubb. Florian Lejeune er disponibel og har spilt for U23-laget, men det er ventet at franskmannen ikke blir inkludert i troppen. Det er dessverre også ventet at Jonjo Shelvey ikke rekker kampen.

Sannsynlig Newcastle-lag: Dubravka – Yedlin, Schar, Fernandez, Lascelles, Dummett – Ritchie, Diame, Hayden, Kenedy – Rondon

Merkverdige fakta
Newcastle har tapt de siste tre oppgjørene på Boxing Day. Da er det ikke godt nytt at det er bortekamp mot ligaleder Liverpool som står for tur. Vi må helt tilbake til 1993/94-sesongen for å finne sist The Magpies beseiret Liverpool i ligaen på bortebane. Med andre ord har vi bare én ligaseier i den røde delen av Liverpool. På 23 bortekamper i Premier League mot Liverpool, har det kun blitt totalt seks poeng på Newcastle. Forrige sesongs tilsvarende oppgjør vant Liverpool 2-0, mens kampen på St. James’ Park endte 1-1.

I Premier League har Newcastle vunnet elleve kamper, spilt ti uavgjorte og tapt 25 mot ligalederen. Liverpool er det eneste laget som ikke har tapt denne sesongen, og har en vanvittig form å vise til. De siste syv ligakampene har de røde gått seirende av banen. Det er ganske nøyaktig tre år siden sist Newcastle beseiret Liverpool.

Hele 31 poeng skiller lagene, til tross for at bare 18 kamper har blitt spilt.

Gode tider i Liverpool
Det er greit å være Liverpool-supporter om dagen. Ikke bare troner Liverpool øverst på tabellen, og er eneste laget som ikke har tapt denne sesongen, men de røde har også sikret seg avansement i Champions League. Forrige sesong nådde Jurgen Klopp og Co. finalen i samme cup. Real Madrid ble imidlertid noen størrelser for store, da daværende keeper Loris Karius hadde en marerittkveld. Siden den gang har imidlertid ikke Liverpool sett seg tilbake, og leder ligaen for øyeblikket svært fortjent.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login