Før kampen: Wolves

Oppdatert: 01. October 2021

Newcastle går inn i den syvende serierunden uten en eneste seier. Kampen mot Bruno Lages menn er utvilsomt svært viktig. 

Dato: Lørdag 2. oktober
Kampstart: Kl. 16.00 på Molineux
Dommer: Graham Scott

Innbyrdes oppgjør
Lagene har møttes til dyst tolv ganger i Premier League. På Molineux er Newcastle ubeseiret, hvor hele fem av dem har endt med poengdelinger. De tre siste sesongene har borteoppgjøret mot Ulvene endt 1-1. Forrige sesong scoret Jacob Murphy gjestenes mål på et frispark i det 89.-minuttet. Lagets eneste Premier League-seier i Wolverhampton kom i den hete 11/12-sesongen, da Jonas Gutierrez og Demba Ba stod for Newcastles scoringer i 1-2-triumf

Poengdeling har også vært tonen når Wolves har gjestet St. James’ Park i Premier League-sammenheng. Hele fire av seks oppgjør har endt uten et vinnerlag, mens de to resterende to har resultert i én trepoenger hver til lagene. Forrige sesong endte oppgjøret i Newcastle 1-1, noe det har gjort de fire siste gangene klubbene har møttes til dyst.

Uavhengig av turnering er statistikken 41 seiere til vertene, mens Newcastle har beseiret Wolves 32 ganger. De resterende 28 kampene har endt med poengdeling.

Motstanderen
Wolverhampton har også hatt en svært dårlig start på sesongen, med kun seks poeng på seks kamper. Laget har likevel innkassert to seiere, mot Newcastle null. Ulvene befinner seg på 14.-plass, som Newcastle i teorien kan overta om sesongens første seier skulle bli et faktum på lørdag. Et tap vil imidlertid fort innebære at Newcastles flyttes ned på utrygg grunn.

Hjemmelagets store problem denne sesongen har vært foran motstanderens mål. Kun fire scoringer er fasiten i ligaen. Målgarantiesten Raul Jimenez noterte seg imidlertid for sesongens første fulltreffer sist, noe som fort betyr at det kommer flere mål relativt raskt. Bruno Lages menn har på den andre siden vist at forsvaret er i orden. Med kun fem baklengsmål, er det bare Liverpool (4), Manchester City (1) og Chelsea (2), som har sluppet inn færre.

Forrige runde ble The Saints overlistet 0-1. Den andre seieren kom også på bortebane; 0-2 mot Watford. Imellom disse to oppgjørene kan Wolves vise til nederlag i Ligacupen mot Tottenham (etter straffesparkkonkurranse) og 0-2-tap mot høytflyvende Brentford.

Lagene
Skadesituasjonen i Newcastle skal være den samme som forutfor Watford-kampen. Det betyr at Paul Dummett, Freddie Woodman, Martin Dubravka, Jamaal Lascelles, Callum Wilson og Jonjo Shelvey fremdeles er utilgjengelige. Det er ventet at samtlige kan være klare for spill til den påfølgende kampen mot Tottenham, som finner sted etter landslagspausen.

Newcastle gjennomførte i grunn en god kamp mot Watford sist, hvor det ble produsert mange, og til dels store, sjanser. Mangelen på kliniske avslutninger ble til slutt skjebnesvanger, da hjemmelaget til slutt klarte å overliste Karl Darlow. Det er ventet at Steve Bruce gir de samme guttene fornyet tillit. Det mest naturlige byttet på laget, fremstår eventuelt å være på venstrebacken. Matt Ritchie har tempoproblemer, noe vi fikk se mot lynraske Ismaila Sarr sist. Det er antatt at Wolverhampton starter med Adama Traore, som er hakket hvassere enn senegaleseren. Jamal Lewis, som er betraktelig mer fotrapp, kan derfor være et mer naturlig valg til denne kampen.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Manquillo, Fernandez, Clark, Lewis – Hayden – Almiron, Sean Longstaff, Willock, Joelinton – Saint-Maximin

Wolves må også klare seg uten viktige spillere. Kampen kommer for tidlig for stjerneskuddet Pedro Neto og rutinerte Jonny Otto. Sommersigneringen Yerson Mosquera er langtidsskadet. Etter å ha måttet stå over den forrige serierunden på grunn av en hodeskade, er lynhurtige Rayan Ait Nouri friskmeldt til oppgjøret.

Sannsynlig lagoppstilling: Sa – Saiss, Coady, Kilman – Semedo, Neves, Moutinho, Marcal – Traore, Jimenes, Hwang

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login