Før kampen: Watford

Oppdatert: 24. September 2021

Nyopprykkede Watford tar imot et Newcastle-lag som er under sterkt press. Hjemmelaget har fire kjenninger i stallen, og det er antatt at to av dem blir å skue i startelleveren. Ellers blir historisk, da det blir den første Premier League-kampen med en utenlandsk kampleder.

Dato: Lørdag 25. september
Kampstart: Kl. 16.00 på Vincarage Road
Dommer: Jarred Gillett (Australia)

Innbyrdes oppgjør
Det er en dyster bortestatistikk for Newcastle i Watford. Newcastle har til gode å vinne en Premier League-kamp der. På seks forsøk har halvparten endt i tap. Sist lagene møttes på Vicarage Road var i 2019/20-sesongen, som endte med nedrykk for lørdagens verter. Den kampen vant imidlertid Watford 1-2. Dwight Gayle omsatte ballen i nota for gjestene. Det motsatte oppgjøret endte da 1-1, med Fabian Schar på scoringslisten.

På de siste ni Premier League-oppgjørene mellom lagene, har Newcastle kun maktet én (!) seier. Det var på eget gress i november 2018. Da stod Ayoze Perez for kampens eneste scoring. Uavhengig av turnering, har Newcastle kun vunnet én kamp på de siste ti oppgjørene mellom lagene. Det er den nevnte seieren.

Motstanderen
Watford endte forrige sesong på andreplass i Championship, seks poeng bak Daniel Farkes Norwich. Spesielt interessant er at The Hornets hadde det tetteste forsvaret med sine 30 baklengsmål på 46 ligakamper. Kun Norwich (36) og Swansea (39) hadde også under 40 innslupne mål i ligaen. Klubben noterte seg for 63 ligascoringer, som var femte mest i ligaen.

Inneværende sesong har startet godt for Xiscos mannskap – særlig når man tar i betraktning at klubben kommer fra nivået under. Fasiten er to seiere og tre tap i ligaen. Forrige runde ble det 1-3-seier over opprykkskollega Norwich, mens det de to foregående kampene ble tap mot både Wolverhampton (0-2) og Tottenham (1-0). Ellers startet Watford sesongen med en knallsterk 3-2-seier over Aston Villa, mens Brighton vant den andre ligarunden.

I midtuken måtte Watford se seg slått ut av ligacupen, da Stoke kom på besøk i turneringens tredjerunde. Det var en kamp som tilsynelatende trener Xisco ikke prioritert, da han faktisk skiftet ut hele startelleveren fra den foregående ligakampen. Det gav to tidligere Newcastle-spillere sjansen fra start; Robert Elliot og Dan Gosling. I tillegg gjestet Moussa Sissoko banen på tampen av kampen. Resultatet ble 1-3. Danny Rose var ikke å skue i kamptroppen.

Lagene
Newcastle har fått en kjip oppladning til kampen, da det er blitt klart at Joe Willock og Jamaal Lascelles er utilgjengelige. Førstnevnte skadet seg på trening etter å ha sparket foten i gresset, mens kapteinen sliter med en lyskeskade. Det er antatt at iallfall sistnevnte også vil miste den påfølgende kampen mot Wolverhampton.

Ellers er Paul Dummett, Jonjo Shelvey og Callum Wilson fremdeles ute med respektive skadeproblemer. Det er antatt at også Freddie Woodman er utilgjengelig som følge av en kjenning. Det er godt nytt at Martin Dubravka er ute på treningsfeltet igjen, men Steve Bruce har uttalt at det iallfall vil gå to uker før sisteskansen anses disponibel.

Et interessant trekk mot Leeds var at Newcastle startet med en forsvarsfemmer, men etter hvert ble Isaac Hayden flyttet opp i midtbaneleddet – i en posisjon som han så vesentlig mer komfortabel ut i. Det er antatt at midtbanespilleren vil bli brukt i sin naturlige posisjon, og det er også sannsynlig at Bruce velger en forsvarsfirer i Watford. Med dagens tilgjengelige spillere, er det først og fremst spørsmålstegn knyttet til hvem som blir å finne i midtforsvaret. Med hurtigtoget Ismaila Saar på motstandernes høyrekant, er det antatt at man skjer at særlig hensyn blir tatt. Antakelig vil Miguel Almiron flyttes over på venstrekanten, enten i midtbanefirer eller spilleren foran vår eventuelle vingback. Angrepsfaren som høyrekanten besitter, er muligens det som gjør at kvikke Jamal Lewis returnerer til startelleveren.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Manquillo, Fernandez, Clark, Lewis – Murphy, Hayden, Sean Longstaff, Almiron – Saint-Maximin, Joelinton

Det er spørsmålstegn rundt hvorvidt Kiko Femenia, Joao Pedro og Daniel Bachmann er tilgjengelige for vertene.

Sannsynlig lagoppstilling: Foster – Femenia (Ngakia), Ekong, Cathcart, Rose – Sissoko, Kucka – Sarr, Cleverley, Dennis – King

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login