Før kampen: Wolves

Oppdatert: 25. October 2020

Viktige spillere er usikre til kampen, mens det rapporteres om et sent forfall på en nøkkelspiller. Klarer Newcastle å slå tilbake mot Nuno Espirito Santos svært stabile mannskap etter en svært skuffende forestilling mot Manchester United sist?

Dato: Søndag 25. oktober
Kampstart: Kl. 17.30 på Molineux
Dommer: Lee Mason

Motstanderen
Wolverhampton har hatt en god innledning på sesongen, og står med tre seiere og to tap i ligaen. Sheffield United ble beseiret 0-2 i sesongpremieren, mens det deretter fulgte tre tap på rappen; 1-3 og 4-0 mot henholdsvis Manchester City og West Ham, samt et 0-1 mot Stoke i ligacupens andre runde. De to siste kampene har endt med rene bur og ettmålsseiere mot Fulham og Leeds.

En målforskjell på 5-7 i ligaen vitner om at Wolves har hatt en utfordring med å finne veien til nettmaskene i sesonginnledningen. Forrige sesong noterte klubben seg for 51 ligascoringer, og Ulvene ligger derfor noe bak skjema for å opprettholde et tilsvarende målsnitt. Samtidig er Nuno Espirito Santos menn svært godt strukturert defensivt, noe tre trene bur på fem opptredener i ligaen vitner om. Wolves, som havnet på en knallsterk 7.-plass forrige sesong, lot da bare 40 baller passere mållinjen til rutinerte Rui Patricio. Kun Liverpool (33), Manchester City (35), Manchester United (36) og Sheffield United (39) kunne vise til et lavere antall.

Lagene
På fredagens pressekonferanse uttalte Steve Bruce at både Isaac Hayden og Karl Darlow er usikre til kampen. Sean Longstaff har imidlertid ristet av seg sine skadeproblemer og er med det disponibel til kampen. Matt Ritchie, Dwight Gayle og Martin Dubravka er fremdeles utilgjengelige, mens Ciaran Clark og Paul Dummett skal nå være tilgjengelige igjen. Forsvarsduoen gjennomførte 61 minutter hver for U23-laget på mandag. Det er imidlertid uvisst om Bruce vurderer å inkludere Dummett i kamptroppen, ettersom spilleren har fått lite kamptrening den siste tiden. Ifølge en rapport fra Daily Mail sent lørdag kveld mister Jonjo Shelvey kampen som følge av en trøblete lysken. Fra det holdet hevdes det at spilleren kan miste opptil flere kamper.

For øvrig Christian Atsu, så vel som Achraf Lazaar, Henri Saivet og Rolando Aarons, utilgjengelige for spill frem til januar, ettersom kvartetten ble utelatt for halvsesongens 25-mannstropp.

Matty Longstaff spilte fredagens kamp for U23-laget mot West Bromwich, som endte med 1-0-seier til sistnevnte. Longstaff spilte hele kampen, og var med dette involvert i sin andre kamp på under en uke. Spilleren antas å være tilgjengelig for førstelaget til den påfølgende kampen mot Everton neste søndag.

Skulle ikke Darlow rekke kampen, vil Mark Gillespie gjøre sin Premier League-debut. I så fall vil 19 år gamle Dan Langley bli å finne på innbytterbenken. Ellers har Bruce langt på vei bekreftet at Miguel Almiron, som for øvrig scoret i det tilsvarende oppgjøret forrige sesong, blir å finne i startelleveren. Sannsynligvis er det Joelinton, som hadde en svært svak kamp mot Manchester United sist, som må vike. Det vil heller ikke overraske om Ryan Fraser får sin første ligakamp fra start siden overgangen til Tyneside.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow (Gillespie) – Manquillo, Lascelles, Fernandez, Lewis – Saint-Maximin, Hendrick, Hayden (S. Longstaff), Almiron – Wilson, Carroll

Hos vertene er backen Jonny Castro Otto det eneste forfallet. For øvrig har den viktige duoen Diogo Jota og Matt Doherty forlatt klubben til fordel for henholdsvis Liverpool og Tottenham, mens Ruben Vinagre har blitt sendt på utlån til Olympiacos. Nelson Semedo (Barcelona), Marcal (Lyon) og Fabio Silva (Porto) er blant nyervervelsene i klubben.

Sannsynlig lagoppstilling: Patricio – Semedo, Boly, Coady, Kilman, Saiss – Traore, Moutinho, Nevezs, Podence – Jimenez

Innbyrdes oppgjør
Newcastle har kun tapt to ganger på fremmed gress mot Ulvene etter at Premier League ble etablert. Det var i en ligakamp i 1992/93-sesongen (0-1) og i FA-cupkampen i 2002/03-sesongen (2-3). De tre siste tellende oppgjørene mot Wolverhampton har endt 1-1.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login