Før kampen: Manchester United

Oppdatert: 16. October 2020

Tidspunktet Manchester United gjester St. James’ Park på kunne nok neppe ha vært særlig bedre. Er The Magpies, anført av en leken Allan Saint-Maximin, i stand til å utnytte momentumet etter tre poeng mot Burnley sist?

Dato: Lørdag 17. oktober
Kampstart: Kl. 21:00 på St. James’ Park
Dommer: Craig Pawson

Motstanderen
Manchester United har ikke hatt en overbevisende sesongstart. Laget var heldig da de innkasserte alle poengene på bortebane mot Brighton og tapte fortjent 1-3 på Old Trafford mot Crystal Palace. Kampen mot Tottenham sist var en real enveiskamp, som til slutt endte med 1-6-seier til Jose Mourinhos Spurs. Det må selvsagt nevnes at de røde djevlene tok en tidlig ledelse og fikk en svært unødvendig utvisning i første omgang. Likevel var det full dominans mot et svært uorganisert og frustrert Manchester United.

Med én kamp mindre spilt enn The Magpies og de fleste andre lagene i ligaen, befinner de røde djevlene seg på en svak 16.-plass med kun tre poeng på tre kamper og med en målforskjell på minus 6.

Lagene
Newcastle må igjen klare seg uten Martin Dubravka, Dwight Gayle og Matt Ritchie, der alle tre sannsynligvis ikke blir klare for spill før rundt juletider. Kampen regnes også for tidlig for Paul Dummett, Ciaran Clark og Matthew Longstaff, som alle er tiltenkt å opptre for U23-laget på mandag. Fredag ettermiddag ble det også klart at Sean Longstaff mister kampen.

Det er imidlertid gledelig nytt at kaptein Jamaal Lascelles, Allan Saint-Maximin og Jamal Lewis er friskmeldte til kampen, etter å ha slitt med diverse skader den siste tiden.

Sannsynlig lagoppstilling: Darlow – Schar, Lascelles, Fernandez – Manquillo, Shelvey, Hayden, Lewis – Saint-Maximin, Wilson, Joelinton

Nyervervelsen Alex Telles skal være disponibel til kampen. Til tross for få treningsøkter med sine lagkamerater etter overgangen fra Porto, vil det ikke overraske om brasilianeren foretrekkes fremfor Luke Shaw, som hadde en marerittkamp mot Tottenham sist. Også nysigneringen Facundo Pellistri, som Newcastle for øvrig hadde i kikkerten, skal være disponibel til kampen. Den uruguayske stjernespissen Edison Cavani mister derimot kampen, da 33-åringen er, i henhold til landets koronaretningslinjer, ilagt karantene etter at han ankom England fra Frankrike.

Ellers må Solskjær klare seg uten suspenderte Anthony Martial, Phil Jones og sannsynsligvis også Axel Tuanzebe. Kaptein Harry Maguire pådro seg en smell i løpet av landslagsoppholdet, og er derfor usikker til kampen.

Sannsynlig lagoppstilling: Henderson – Wan-Bissaka, Bailly, Lindelöf, Telles – Van de Beek, Matic, Fernandes – Greenwood, Ighalo, Rashford

God oppladning til kampen
Oppladningen til kampen har på mange måter vært svært god for The Magpies. Først og fremst har Allan Saint-Maxmin denne uken skrevet under på en ny seksårskontrakt, noe som er egnet til å gi hele laget og fansen et realt løft. Nyheten er aldeles kjærkomment. Etter at franskmannen ankom klubben har The Magpies kun maktet å vinne én gang på de 16 kampene som 23-åringen har mistet. Betydningen av å ha en spiller av Saint-Maximins kaliber på laget kan vanskelig overdrives.

Videre vil det sannsynligvis være et gunstig tidspunkt å møte de røde djevlene på. En langt større andel Manchester United-spillere har vært på landslagsoppdrag, sammenlignet med tilfellet i Newcastle-leieren. Imens nøkkelspillere som nevnte Saint-Maximin, Callum Wilson, Jonjo Shelvey, Isaac Hayden og Federico Fernandez har fått avbrekk fra det harde kampprogrammet, er ikke dette tilfellet med Ole Gunnar Solskjærs viktigste menn. Man kan heller ikke stikke under en stol at Newcastle møter laget etter en real knekk mot Tottenham sist, og at store profiler som Martial og Cavani går glipp av affæren på St. James’ Park.

En annen gledelig nyhet i uken som har gått er at spillere som Ryan Fraser og Jeff Hendrick har fått viktig og god kamptrening. Duoen har nesten ikke vært i kampaksjon siden koronaavbrekket i mars, så landslagspausen har nok vært en god begivenhet med tanke på resten av sesongen på Tyneside. Imens rapportene på Fraser har vært enormt gode, har imidlertid Hendricks innsats for det irske landslaget blitt kritisert i sosiale medier. Full pott på tre kamper ble det for Skottland, hvorav Fraser, som opptrådte i et tospann på topp, noterte seg for kampens eneste mål mot Tjekkia på onsdag.

Innbyrdes oppgjør
Newcastle vant forrige sesongs oppgjør på St. James’ Park, hvor Matty Longstaff scoret kampens eneste mål i sin første ligakamp fra start på klubben. I det motsatte oppgjøret scoret også lillebror Longstaff, men den kampen endte med 4-1-seier til vertene i Manchester. Den foregående sesongen ledet respektive Jose Mourinho og Solskjær de røde djevlene til seiere mot The Magpies; 3-2 på Old Trafford og 0-2 på St. James’ Park.

Siden 2010/11-sesongen har Newcastle vunnet tre, tapt fire og delt poengene ved to anledninger når lagene har møttes til dyst på St. James’ Park.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login