Før kampen: Wolves

Oppdatert: 25. October 2019

Ulvene virker sultne om dagen. Likevel er det et potensielt bra tidspunkt å møte de oransje på. Det til tross for at Newcastle må klare seg uten sin kanskje viktigste spiller.

Dato: Søndag 27. oktober
Kampstart: Kl. 15:00 på St. James’ Park
Dommer: Kevin Friend

Motstanderen
Til tross for å befinne seg på en 13.-plass, er det kun Liverpool som har tapt færre ligakamper enn Wolves denne sesongen. Ulvene har kun blitt beseiret to ganger, noe kun lagene på de øverste fem plasseringene klarer å matche. Likevel har det kun blitt to ligaseiere til Nuno Espiroto Santos menn. Med det har de oransje elleve poeng mot Newcastles åtte.

Sesonginnledningen til Wolverhampton har vært skuffende, noe to knappe ligaseiere underbygger. Forrige sesong, deres første i Premier League på seks sesonger, var langt over de aller fleste sine forventinger. Sesongen ble kronet med en imponerende 7.-plass og spill i Europa League. Den påfølgende sesongen er ofte hard å være i nærheten av å gjenta, især i kombinasjon med spill i Europa. Troppene er ofte for små, og belastningen blir stor for nøkkelspillerne. Dette er noe Newcastle-fansen kjenner seg igjen i fra sist vi spilte i Europa.

Det er imidlertid mye som tyder på at Wolverhampton er i ferd med å snuse på fjorårsformen. Laget er ubeseiret på sine syv siste kamper, noe som inkluderer en knallsterk 0-2-seier over den regjerende ligamesteren. Forrige kamp endte 1-1 hjemme mot Southampton. Selv om ulvene har fått en real oppsving på formen, er det et potensielt godt tidspunkt å møte søndagens motstander på. Ulvene spilte nemlig Europa League-kamp borte mot Slovan Bratislava på torsdag, og møter Aston Villa i åttendedelsfinale borte på onsdag. Deretter venter Arsenal allerede neste lørdag. Torsdagens kamp vant Wolverhampton 1-2, etter mål av Romain Saiss og Raul Jimenez. Wolves ligger med det på andreplass i gruppen med seks poeng – ett poeng bak Sporting Braga. På torsdag brukte Nuno Espirito Santo et tilnærmet toppet lag, men midtbanejuvelen Ruben Neves ble hvilt.

Lagene
På skadefronten er dårlig for The Magpies. Andy Carroll har blitt erklært utilgjengelig, da spissen skal ha en kjenning i lysken. Heldigvis skal grunnen for at geordien blir utelatt fra troppen være at trenerteamet ikke ønsker å ta noen sjanser. Det er derfor ventet at 30-åringen blir tilgjengelig til den påfølgende kampen mot West Ham. De to siste sesongen har det vær ankelen som har vært spissen hovedproblem, og som han ble operert for på tampen av forrige sesong. Carroll har imidlertid også de siste årene gått glipp av kamper på grunn av lyskeproblemer.

Fabian Schar mister også kampen. Sveitseren sliter med ubehag i kneet, noe han har gjort den siste tiden. Det er per nå uvisst om 28-åringen står i fare for å miste eventuelt flere kamper, men indikasjonen fra Bruce var at midtstopperen trengte å hvile kneet sitt. Det gir håp om at 28-åringen blir tilgjengelig igjen allerede til neste kamp. Inntil videre åpnes døren for en annen kar. Døren går ikke opp for Florian Lejeune, da Bruce – ifølge The Chronicle – ønsker å gi franskmannen rolig kamptrening på treningsfeltet i tiden fremover, før han igjen kan gjøre sin etterlengtede Premier League-entre. Ifølge lokalavisen skal også Matt Ritchie i teorien være tilgjengelig igjen, men Bruce skal ha indikert at han ønsker å hvile skotten mot Wolves.

Isaac Hayden er også utilgjengelig, da han soner sin siste kamp av karantenen han ble ilagt etter den ydmykende Leicester-kampen.

Grunnet den forferdelige prestasjonen mot Leicester, hvor Bruce eksperimenterte med en forsvarsfirer, er det ventet at Bruce fastholder en femmer bak. Dette til tross for at Schar mister kampen. Federico Fernandez eller Paul Dummett ventes derfor å erstatte den elegante sveitseren. Mot et så fysisk lag som Wolverhampton, og ettersom venstreplassen i midtforsvaret har blitt kapret av Ciaran Clark, er det ventet at Fernandez får en sjelden mulighet til å overbevise.

Selv om lillebror Longstaff ikke klarte å prege kampen mot Chelsea – noe han på alle måter klarte mot Manchester United – er det ventet at Bruce velger å gi rødluggen fornyet tillit, på bekostning av Jonjo Shelvey.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Yedlin, Fernandez, Lascelles, Clark, Willems – Almiron, Sean Longstaff, Matthew Longstaff, Saint-Maximin – Joelinton

Hos Wolves mister både Pedro Neto og Ryan Bennett kampen.

Sannsynlig lagoppstilling: Patricio – Saiss, Coady, Boly – Traore, Neves, Mouthino, Dendoncker, Jonny – Jimenez, Jota

Innbyrdes oppgjør
Det tilsvarende oppgjøret endte 1-2 forrige sesong. Sesongen før endte det samme oppgjør 0-2. De fire øvrige oppgjørene mellom lagene på St. James Park har i Premier League-æraen endt med to seier og to poengdelinger i favør Newcastle. Da lagene møttes på Molineux Stadium sist, endte det 1-1. Willy Boly stod da for en overtidsredusering, som aldri burde ha blitt godkjent.

Dette blir for øvrig andre gang klubbene møtes siden avslutningen på forrige sesong. I sommer møttes klubbene i den første av to kamper i Premier League Asia Trophy. Det endte med et skammelig 4-0-tap.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login