Før kampen: The Hammers

Oppdatert: 01. November 2019

Steve Bruce blir tvunget til å gjøre minst én endring på laget når Newcastle ankommer London Stadium. Den økte pengebruken til The Hammers har så langt ikke gitt de store resultatene, men det er liten tvil om at lørdagens motstander har mye kvalitet i laget sitt.

Dato: 2. november 2019
Kampstart: Kl. 16.00 på London Stadium
Dommer: Stuart Attwell

Motstanderen
West Ham har investert stort de siste årene. I sommer ankom storkjøpet Sebastian Haller klubben – en spiller Newcastle har hatt i kikkerten lenge. West Ham bladde opp hele 40 millioner euro for spissen. Til sammenligning kostet Joelinton 35 millioner euro. Mens Haller har til gode å ta Premier League med storm, har spissen likevel levert greit for The Hammers. Spissen står med fire scoringer på ni kamper. Joelinton på sin side har vært en stor skuffelse, og har blitt mer og mer anonym utover sesongen. Ett mål på ti kamper er fasiten for 23-åringen.

I sommer ankom også Pablo Fornals klubben for 28 millioner euro. Den foregående sesongen ble den kostbare trioen Issa Diop, Felipe Anderson og Andrii Yarmolenko hentet for henholdsvis 25, 31 og 20 millioner euro. Ut døren i sommeren gikk blant andre Marko Arnautovic – deres mest profilerte spiller.

Til tross for stor aktivitet på overgangsfronten de siste sesongene, har likevel de helt store resultatet så langt uteblitt. Forrige sesong endte på en grei 10.-plass med 52 poeng – syv poeng og tre plasser ned til Newcastle. West Ham ligger for øyeblikket på en 10.-plass også denne sesongen. Med tretten poeng er det knappe tre poeng opp til femteplassen og fire poeng ned til Newcastle på 17.-plass.

West Hams forrige kamp endte 1-1 mot Sheffield United. Londonerne står med det uten seier på de siste fire kampene. Sist gang laget vant var i 2-0-seieren over Manchester United den 22. september. På hjemmebane står laget med to tap og to seiere, samt poengdelingen mot The Blades sist.

Lagene
Kampen kommer for tidlig for Matt Ritchie, Fabian Schar og Florian Lejeune. På fredagens pressekonferanse orienterte Steve Bruce pressen om at Lejeune skal spille med U23-laget den kommende mandagen. Franskmannen spilte for øvrig kamp med U23-laget tidligere denne uken, og 28-åringen så ifølge rapportene pigg ut. Det er ventet at hele trioen vil bli disponible før november er omme. Bruce uttalte at han trodde Schar ville bli klar til den påfølgende kampen mot Bournemouth.

På den gledelige siden har Andy Carroll blitt friskmeldt til morgendagens kamp mot gamleklubben. Isaac Hayden er for øvrig klar til dyst igjen, etter å ha sonet ferdig den tre kamper lange karantenen. Sean Longstaff begynner imidlertid å sone sin første av totalt tre kamper mot West Ham.

Bruce blir tvunget til å gjøre ett bytte, som følge av Sean Longstaffs nå er utilgjengelig. Det store spørsmålet er om Isaac Hayden går rett inn på laget igjen, eller om 59-åringen gir Shelvey en etterlengtet sjanse fra start. Det er ventet at Matty Longstaff får fornyet tillit på midtbanen. Startplassen til Joelinton kan for øvrig fort henge i en tynn tråd.

Sannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Yedlin, Fernandez, Lascelles, Clark, Willems – Almiron, Hayden, M. Longstaff, Saint-Maximin – Gayle

West Ham må klare seg uten førstekeeper Lukasz Fabianski, midtbaneduoen Michael Antonio og Jack Wilshere, samt midtstopperen Winston Reid.

Sannsynlig lagoppstilling: Roberto – Fredericks, Diop, Ogbonna, Cresswell – Nobel, Rice – Anderson, Lazini, Yarmolenko – Haller

Innbyrdes oppgjør
Forrige sesong endte det tilsvarende oppgjøret 2-0 i favør vertene. Det motsatte oppgjøret endte 0-3 i The Hammers favør. Sesongen før vant Newcastle 2-3 på Boleyn Ground, som da var vertenes hjemmearena. Newcastles mål ble da scoret av Henri Saivet, Christian Atsu og Mo Diame. De gangene lagene har møttes i London, har åtte endt med Newcastle-seier og ni har endt med tap. De resterende fire oppgjørende har endt med poengdeling.

Dette blir andre gangen siden sesongslutt at lagene møtes til dyst. I sommer beseiret Newcastle londonerne 1-0 i Asia Trophy Premier League.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login