Før kampen: Wolves

Oppdatert: 10. February 2019

Det er duket for et svært vanskelig borteoppgjør, når Newcastle gjester sesongens største overraskelseslag.

Dato: Mandag 11. februar
Kampstart: Kl. 21.00 på Molineux Stadium
Dommer: Graham Scott

Sesongens store overraskelse
Da lagene møttes 9. desember i fjor, hadde Wolves virkelig begynt å finslipe formen. Men det var bare begynnelsen. Den gang lå Wolves på 12.-plass og bare seks poeng over The Magpies. Kampen endte i et knepent 2-1-tap, etter en meget sen overtidsscoring. I den kampen ble for øvrig DeAndre Yedlin utvist. Nå, ti runder senere, har de oransje virkelig tatt fyr. Fasiten er syvende plass og 38 poeng, med 33-32 i målforskjell. Til sammenligning har Newcastle kun scoret 21 ganger, men har til gjengjeld vært gjerrige bakover på banen med 33 innslupne mål.

De siste tre kampene har endt med seiere til mandagens motstander. Forrige serierunde noterte Nuno Santos menn seg for en sterk 1-3-seier på Goodison Park. I rekken var også West Ham og Leicester beseiret, med henholdsvis 3-0 og 4-3. På de siste elleve kampene har hele syv av dem endt i seier, hvorav kun Manchester City og Crystal Palace har maktet å slå overraskelseslaget i denne perioden.

Lagene
For Newcastles vedkommende, er det bare Jonjo Shelvey og Rob Elliot som mister kampen. Førstnevnte skal stadig nærme seg sitt comeback. Mo Diame, Paul Dummett, Ki Sung-yueng og Karl Darlow skal alle være disponible igjen etter lengre skadeavbrekk. Det er for øvrig duket for debut for rekordkjøpet vårt, Miguel Almiron, som har trent sammen med sine nye lagkamerater denne uken. Ellers har også Yoshinori Muto ankommet Tyneside igjen, etter et skuffende finaletap mot Qatar i Asiamesterskapet. Ifølge The Chronicle skal en av grunnene til at Muto har fått knapt med spilletid være at japaneren har store språkvansker, noe som har gått på bekostning av instrukser og taktikk.

Når det gjelder laguttaket, er det spesielt vanskelig denne gangen å forutse hvilke elleve som får sjansen fra start. Det er mulig at Almiron kastes til ulvene allerede fra start. Selv om Ritchie har vært strålende på vingbacken, er det store sjanser for at vi får se han tilbake på høyrekanten fremover. TAN spår at Benitez fortsetter å sverge til en femmer bak, noe som har gitt god uttelling de siste kampene. I så fall er det ventet at Dummett settes på benken, og at det står mellom Ritchie og Barreca på den offensive venstrebackplassen.

Forventet lag: Dubravka – Yedlin, Schar, Lascelles, Lejeune, Barreca – Ritchie, Hayden, Longstaff, Perez – Almiron – Rondon

Hos Wolves er også skadetrøblene få. Både Diogo Jota og Ruben Vinagre er usikre, men duoen rekker sannsynligvis kampen. Ellers er alle mann tilgjengelige hos de oransje.

Forventet lag: Patricio – Boly, Coady, Bennett – Doherty, Neves, Moutinho, Dendoncker, Otto – Jota, Jimenez

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login