Før kampen: Bournemouth

Oppdatert: 14. March 2019

Newcastle er brennhete om dagen. Lørdagens motstander er en direkte motsetning for øyeblikket. Med seier kan ligaspill på det øverste nivået langt på vei være sikret for neste sesong.

Dato: Lørdag 16. mars
Kampstart: Kl. 16.00 på Vitality Stadium
Dommer: Mike Dean

The Magpies har fremdeles mye å spille for. Fornyet kontrakt på det øverste nivået er innen rekkevidde, men det er langt fra avgjort hvem som ender på den skumle 18.-plassen. Med seier på lørdag vil Newcastle ta et vanvittig steg mot fornyet Premier League-kontrakt.

To motsetninger for øyeblikket
Mens Newcastle er et av de desidert beste formlagene i øyeblikket, er Bournemouth den rake motsetningen. Kun jumbolagene Huddersfield og Fulham kan vise til en dårligere form. I motsatt ende er det kun Manchester City, Arsenal og Liverpool som kan vise til en bedre form, om man ser på resultatene over de siste fem ligarundene. Tre seiere, én uavgjort og ett tap på de fem siste er fasiten for Newcastle. For Bournemouth er fasiten fire tap og én uavgjort på de siste seks kampene. Forrige serierunde kom en etterlengtet seier, da Huddersfield ble slått 0-2 bortebane. Til tross for en svært laber form over en lengre periode, befinner likevel Bournemouth seg på plassen over Newcastle. Hjemmelaget vil imidlertid bli passert på målforskjell om The Magpies skulle innkassere nok en seier.

Det er nok av forskjeller å ane mellom klubbene om dagen. Newcastle har bare sluppet inn 38 scoringer i ligaen så langt, og har med det det sjette beste forsvaret i ligaen. Bournemouth har med sine 54 innslupne mål det fjerde dårligste forsvaret. Derimot har The Cherries vært glitrende i sitt offensive spill denne sesongen. Hele 41 ganger har Eddie Howes menn satt ballen i nettet. Til sammenligning har Newcastle kun maket 29 scoringer.

Newcastle vant 2-1 mot Bournemouth på hjemmebane, etter to Rondon-scoringer. På bortebane forrige sesong endte kampen 2-2. Da var det Dwight Gayle som ble tomålsscorer.

Mulig formasjonsendring
Newcastle må klare seg uten Sean Longstaff, som mister resten av sesongen. Jamaal Lascelles ble byttet ut i pausen mot Everton, etter å ha følt ubehag. På fredagens pressekonferanse kunne Beniez bekrefte at midtstopperen går glipp av kampen.  Ciaran Clark er imidlertid tilbake fra skade. Det er godt nytt, da Fabian Schar soner sin første kamp etter å ha pådratt seg karantene. Samme skjebne vil Matt Ritchie lide, om han skulle pådra seg ett gult kort til. Rob Elliot er sannsynlig fremdeles utilgjengelig for spill, men har uansett blitt Benitez sitt fjerdevalg på keeperplassen.

Lascelles sitt skadefravær kan innebære at vi er vitne til en formasjonsendring. I så fall vil sannsynligvis Federico Fernandez erstatte Lascelles, mens Paul Dummett opptrer som en tradisjonell venstreback. Det vil igjen kunne gi Ritchie en plass på høyrekanten. Det er imidlertid svært sannsynlig at Benitez fortsetter med sin innarbeidede femmer bak. I så er det nok Dummett og Fernandez som vil vikariere ved siden av Florian Lejeune. Et annet alternativ kan være å dra Isaac Hayden ned i stopperleddet, ettersom Benitez stadig har fått flere alternativer på midtbanen. Dette alternativet fremstår imidlertid minst sannsynlig. Benitez bekreftet langt på vei at Fernandez kommer til å starte kampen, ved å uttale at argentineren “forhåpentligvis vil være klar [for å starte]”. Spanjolen benyttet anledningen til å rose 29-åringens prestasjoner, da han påpekte at han var lagets beste forsvarsspillere i starten av sesongen.

Jonjo Shelveys gode innhopp mot Everton bør gjøre engelskmannen høyaktuell for en etterlengtet startplass på lørdag. Hayden har vært svært god over lengre tid, noe som i så fall gjør det mest nærliggende at det er Ki som eventuelt må vike til fordel for en spillesugen Shelvey.

Sannsynlig Newcastle-lag: Dubravka – Yedlin, Lejeune, Fernandez, Dummett, Ritchie – Hayden, Shelvey – Perez, Rondon, Almiron

Hos Bournemouth mister kvartetten Lewis Cook, Steve Cook, Simon Francis og Adam Smith kampen. Den gode nyheten for dem er at Callum Wilson gjorde sitt comeback fra skade sist, og er dermed klar også til denne kampen. Midtbanespillerne David Brooks og Junior Sanislas er usikre, men rekker etter alle solemerker kampen. Joshua King er disponibel, etter å ha mistet det forrige møtet med Newcastle. Velkjente Dan Gosling går glipp av kampen.

Sannsynlig Bournemouth-lag: Boruc – Clyne, Mepham, Ake, Daniels – Brooks, Lerma, Surman, Fraser – King, Wilson

Se opp for: Callum Wilson
Lagets knekk i form kom mens spissen var ute av laget med skadeproblemer. Han kom tilbake med et brak sist, da han var direkte involvert i begge scoringene mot Huddersfield. På 22 kamper kan spissen vise til elleve scoringer og syv målgivende pasninger. Wilson er med det nesten direkte involvert i lagets annenhver scoring. Callum Wilsons gode prestasjoner har blitt lagt merke til, og spilleren har igjen blitt belønnet med en plass i den engelske landslagstroppen.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login