Før kampen: Wolverhampton

Oppdatert: 15. July 2019

Ben Dawson og Neil Redfearn, den midlertidige trenerduoen på førstelaget, leder laget onsdag i Premier League Asia Trophy.

Dato: Onsdag 17. juli
Kampstart: 12:00 på Nanjing Olympic Stadium
Dommer: N.N.

Seriøs treningskamp
Newcastles skal onsdag måle krefter med Wolverhampton, forrige sesongs store overraskelse. Wolves endte på en knallsterk 7.-plass, og sikret dermed Europa League-kvalifisering. For ulvene venter første kamp i kvalifiseringen allerede kommende uke, noe som gjør det svært sannsynlig at Newcastle møter et mannsterkt mannskap.

Onsdagens motstandere hadde svært like målforskjeller forrige sesong. I korte trekk kan man oppsummere at fellesnevnerne er gode forsvar, mens begge to klubbene ikke var særlig målkåte forrige sesong.

Newcastle tapte fire poeng på overtid mot Wolverhampton forrige sesong. I begge kampene scoret Ulvene på overtid. Det første oppgjøret vant Wolverhampton 1-2, i en kamp hvor DeAndre Yedlin fikk marsjordre. Det andre oppgjøret endte 1-1, men bildet av overtidshelten Willy Boly viste tydelig at midtstopperen skulle fått frispark mot seg i duellen med Dubravka.

Dette blir lagenes første treningskamp i sommer. Flere av Newcastles spillere har imidlertid målt krefter med sine respektive landslag siden sesongslutt, deriblant Fabian Schar og Martin Dubravka. Vinneren av kampen møter det seirende laget i oppgjøret mellom Manchester City og West Ham, mens taperne møtes til en såkalt taperfinale, eller en bronsefinale om en vil. Begge kampene vil gå av stabelen førstkommende lørdag.

Lagene
Ungguttene Nathan Harker (20), Owen Bailey (20), Kelland Watts (19), Matty Longstaff (19), Thomas Allan (19) og Elias Sørensen (19) er alle å finne blant spillerne som har reist til Kina. Miguel Almiron og Henri Saivet har fått lengre fri av klubben som følge av senere landslagsspill i sommer. Sistnevnte blir sannsynligvis involvert i finalen i Afrikamesterskapet, når Saivets Senegal tar imot Algerie førstkommende fredag. Kvartetten Christian Atsu, Florian Lejeune, Yedlin og Rob Elliot sliter med skader, og er derfor ikke blant reisefølget til Kina.

For Newcastles del skal det nok bli særs vanskelig å finne veien til nettmaskene nå som de desidert mest målfarlige spillerne har forlatt klubben. Salomon Rondon og Ayoze Perez stod for de fleste nettkjenningene og kommer klart til å bli savnet. Attpåtil har Joselu også forlatt Newcastle. Trioen stod for 28 av Newcastles 42 ligascoringer forrige sesong. Det er skremmende at det er midtstopper Schar som er gjenværende toppscorer blant dem som spilte Premier League-fotball forrige sesong. Sveitseren scoret fire mål, hvorav to av ypperste kvalitet. Det blir en gyllen mulighet for Gayle, som håper å redde Newcastle-karrieren sin. Også Yoshinori Muto vil få en etterlengtet mulighet til å overbevise.

Med Atsu skadet og en Kenedy som har vendt tilbake til Chelsea vil også Murphy og Aarons få ypperlige muligheter til å vise at de duger under oppholdet i Kina. Sannsynligvis får svært mange av Newcastles spillere spilletid i løpet av denne miniturnering, da dette er første av bare fire treningskamper i sommer. Det er ventet at det blir større utskiftninger til pause.

Ikke helt usannsynlig lagoppstilling: Darlow – Manquillo, Lascelles, Clark, Dummett – Ritchie, Ki, Shelvey, Murphy – Gayle, Muto

Wolverhampton må klare seg uten høyrebacken Matt Dohrety. Ellers har angriperen Ivan Cavaleiro dratt på lån til Fulham. For øvrig har den høyreiste spissen Raul Jimenez og midtbanespiller Leander Dendoncker sluttet seg til klubben på permanente kontrakter etter å ha tilbragt forrige sesong på lån.

Ikke helt usannsynlig lagoppstilling: Patricio – Coady, Bennett, Bolly – Otto, Neves, Dendoncker, Moutinho, Vinagre – Jota, Jimenez

 

Kampen vises både på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login