Før kampen: West Ham

Oppdatert: 18. July 2019

Kampen om tredjeplassen i Asia Trophy Premier League spilles mot West Ham lørdag formiddag. Steve Bruce og trenerteamet hans vil observere kampen fra tribunen.

Dato: Lørdag 20. juli
Kampstart: Kl. 11:00 på Hongkou Football Stadium
Dommer: N.N.

Investerer stort
West Ham brukte store summer på spillerkjøp forrige sesong, da de signerte spillere som Anderson og Diop. Likevel endte London-klubben på en skuffende 10.-plass, bare syv poeng over Newcastle på 13.-plass. Klubben har fortsatt i samme spor i sommer, og signerte onsdag denne uken Sebastian Haller (25) for 45 millioner pund. Spissen skal Newcastle ha hatt i kikkerten over lengre tid, men angivelig har prislappen skremt vettet av Mike Ashley og gjengen hans. Fra før har de også signert Pablo Fornals for 24 millioner pund, samt hentet keeperne David Martin og Roberto Jimenez til klubben. Siden sesongslutt har Andy Carroll forlatt klubben, etter at kontrakten hans gikk ut, og Marko Arnautovic har blitt solgt. Sam Byram, Edmilson Fernandes, Lucas Perez, Samir Nasri og Adrian har også forlatt klubben.

Imens Newcastle bare har spilt én treningskamp i sommer, tjuvstartet West Ham sesongoppkjøringen allerede 11. juli, da østeriske SC Rheindorf Altach ble slått 2-3. Like etter at et tafatt Newcastle hadde blitt rundspilt og tapt med sifrene 0-4 mot Wolverhampton på onsdag, var det West Hams tur til å måle krefter mot et ungt og reservepreget Manchester City. West Ham stilte mannsterke, men tapte 1-4 mot de lyseblåe ligamesterne. Riktignok var London-klubben som tok ledelsen ved at kaptein Mark Noble i det 26. minuttet omsatte en straffe til scoring.

West Ham vant begge oppgjørene mot Newcastle forrige sesong. På hjemmebane tapte Newcastle 0-3, mens det ble 2-0-tap mot Maneul Pellegrinis menn på London Stadium.

Lagene
Mot Wolverhampton var det bare Martin Dubravka, Fabian Schar, Paul Dummett, Sean Longstaff, Dwight Gayle og reservekeeper Nathan Harker som ikke fikk spilletid. Verken Dubravka eller Gayle var å spore i onsdagens kamptropp. Ifølge The Chronicle har Gayle slitt med en skade, mens hensikten var at Dubravka skulle få hvile. Som kjent, har det vært rapporter om at sisteskansen er svært misfornøyd etter Benitez avgang. Med mindre det er noe på gang i kulissene, så er det ventet at Dubravka starter kampen. Det vil imidlertid være et svært dårlig tegn om ikke slovaken blir å finne i lørdagens tropp. Til tross for at det bare er Yoshinori Muto og Gayle som er førstelagsspisser per nå, vil det overraske om at svært skadeutsatte Gayle får spilletid. Det vil i så fall åpne døren for Elias Sørensen til å vise seg frem på nytt. Den 19 år gamle dansken hadde et meget lovende innhopp mot Wolverhampton.

Sean Longstaff får nok spilletid i denne kampen, men han får nok maksimalt én omgang. Midtbanemannen har ikke spilt en fotballkamp siden kneskaden han pådro seg i mars.

Det er ventet at Newcastle kommer til å presentere rekordkjøpet av Joelinton innen fredag, men brasilianeren vil naturligvis ikke være disponibel til denne kampen. Miguel Almiron og Henri Saivet har fått lengre ferie på grunn av spill for sine respektive landslag i sommer. DeAndre Yedlin, Rob Elliot og Christian Atsu sliter med skader, og er derfor ikke med reisefølget til Kina. Florian Lejuene er også utilgjengelig, da han er opptatt med opptrening etter korsbåndsskaden som han pådro seg i april.

Det blir interessant å se hvilken formasjon og hvilke spillere som velges i de tre gjenstående treningskampene nå Newcastle-trenergjensnsom Bruce er på plass.

Ikke helt usannsynlig lagoppstilling: Dubravka – Manquillo, Schar, Fernandez, Lazaar – Ritchie, Ki, Hayden, Colback, Aarons – Muto

West Ham må som nevnt klare seg uten nyervervelsen Haller. Fabian Balbuena, Arthur Masuaku og Pablo Fornals er heller ikke med laget til Kina.

Ikke helt usannsynlig lagoppstilling: Roberto Jimenez – Zabaleta, Diop, Ogbonna, Cresswell – Nobel, Rice – Anderson, Lanzini, Yarmolenko – Hernandez

 

Kampen vises både på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login