Før Kampen: Wolverhampton

Oppdatert: 11. March 2023

Uken skal avsluttes og Newcastle tar imot Wolves søndag kveld. Oppgjørene mellom klubbene er kjent for å ende i poengdeling, men Newcastle er avhengige av tre poeng for å ikke miste fotfeste i kampen om Champions League.

Dato: 12. Mars 2023

Kampstart: Kl. 17.30 St. James’ Park

Dommere: Andy Madley (Hoved), Harry Lennard & Nick Hopton (Linje), Craig Pawson (Fjerde). Tony Harrington (VAR), Constantine Hatzidakis (VAR assistent).

Newcastle United

Til tross for overraskende god sesong, har Newcastle slitt med å finne høstformen i 2023. De står med tre tap på rad hvis man inkluderer finalen i ligacupen, noe som har vært uvanlig denne sesongen. I ligaen står de med kun tre tap som er minst sammen med ligaleder Arsenal, to av tapene har kommet på de to siste kampene i ligaen mot Liverpool og Manchester City. Spillemessig og sjansene har ikke vært et problem i kampene, men målproduksjonen har vært bedagelig. Hittil i 2023 har Newcastle en xG på 20,27 men står kun med 9 mål, noe som er en forferdelig statistikk. Bakover har Newcastle vært mer solide og står med kun 17 mål imot og topper tabellen for flest rene bur, selv om de har sluppet inn fire på de to siste kampene.

Joelinton pådro seg sitt tiende gule kort forrige lørdag og er dermed nødt til å stå over morgendagens kamp og mot Nottingham på fredag. Emil Krafth er ute på gresset igjen, men trenger tid før han kan delta på treningene med laget. Fabian Schär var nødt til å stå over forrige runde mot City, grunnet hodestøtet han fikk i duellen mot Lisandro Martinez i finalen, men er klarert for spill igjen.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joe Willock

Miguel Almirón – Callum Wilson – Allan Saint-Maximin

Wolverhampton Wanderers

Det har skjedd et managerbytte i Wolves, sist lagene møttes i august var det Bruno Lage som stod på sidelinjen i 1-1 kampen på Molineux. I morgen vil det være den tidligere Sevilla treneren Julen Lopetegui som står på sidelinjen. Spanjolen kom til klubben i november etter at de sa farvel med Bruno Lage. Wolves har tilbragt mye tid under nedrykksstreken, men med Lopetegui i sjefsstolen ligger de nå på en 13. plass. Selv om det har vært positive presentasjoner under spanjolen er klubben kun 4 poeng over nedrykkssonen og er avhengige av poeng for sikre seg ny kontrakt neste sesong.

Spissen Sasa Kalajdzic og vingen Chiquinho er ute med langtidskader og er mest sannsynlig ferdigspilt denne sesongen. Diego Costa som kom gratis til klubben i september, ble nødt til å gå av banen etter 28 minutter mot Tottenham forrige helg og er forventet å være ute i rundt fire uker. Unggutten Hugo Bueno sliter med hamstringen og blir nok ikke å se i morgen. Derimot noen gode nyheter for Wolves-fansen, er at Hee-Chan Hwang og Boubacar Traore mest sannsynlig er spilleklare etter et lengre skadeavbrekk.

Sannsynlig lagoppstilling (4-2-3-1)

José Sá

Nélson Semedo – Craig Dawson – Max Kilman – Jonny

Mario Lemina – Ruben Neves

Pablo Sarabia – Joao Moutinho – Matheus Nunes

Raul Jiménez

Historikk mot WOL i PL:
Seier: 3
Uavgjort: 10
Tap: 2
Totalt: 15
Siste fem oppgjør i PL:
Wolves 1-1 Newcastle 28.08.22
Newcastle 1-0 Wolves 08.04.22
Wolves 2-1 Newcastle 02.10.21
Newcastle 1-1 Wolves 27.02.21
Wolves 1-1 Newcastle 25.10.20

 

You must be logged in to post a comment Login