Før kampen: Manchester City

Oppdatert: 03. March 2023

Carabao Cup er fortid og vi setter kursen mot Premier League. Newcastle tar turen til den blå siden av Manchester når de gjester den regjerende seriemesteren.

Dato: 4. Mars 2023

Kampstart: Kl. 13.30 Etihad Stadium

Dommere: Simon Hooper (Hoved), Adrian Holmes & Simon Long (Linje), Anthony Taylor (Fjerde). Michael Salisbury (VAR), Dan Robathan (VAR assistant).

Newcastle United

Newcastle har kun Premier League igjen å fokusere på. Med femteplassen er sjansen for å se Newcastle ute i Europa neste sesong stor. Newcastle er et av de vanskeligste lagene å bryte ned denne sesongen, de står med kun to tap som er færrest i ligaen og slipper inn lite mål. De har kun sluppet inn 15 mål og topper statistikken for flest rene bur. Det mest urovekkende for Eddie Howe om dagen er at laget den siste tiden har manglet nøyaktigheten foran mål. De står med 35 scoringer så langt og kun 3 mål er blitt scoret i 2023.

Det er bare Emil Krafth som ikke er kampklar for Newcastle. Nick Pope er tilbake fra  suspensjonen sin og Bruno Guimarães er friskmeldt etter å ha bli byttet ut i finalen med en liten skade.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joelinton

Miguel Almirón – Alexander Isak – Allan Saint-Maximin

Manchester City

Den regjerende seriemesteren er godt med i tittelkampen, med 13 kamper igjen ligger de fem poeng bak serieleder Arsenal. Tirsdag kveld sikret de seg en plass i kvartfinalen i FA-cupen da de slo Bristol City på ukjent gress og det står 1-1 mot RB Leipzig etter første kamp i Champions League åttendedelsfinale. Med 64 mål på 25 kamper er de ligaens mest scorende lag og scorer i snitt 2,6 mål per kamp. En person vi nordmenn kjenner godt til på City-laget er Erling Braut Haaland, ligaens toppscorer som står med 27 mål på 24 kamper. Rekorden for flest mål i en sesong lever farlig, han er kun fem mål ifra Mohammed Salahs 32 mål i 17/18-sesongen.

Skadelisten til City er liten, midtstopperne Aymeric Laporte og John Stones er usikre til kampen i morgen. Laporte skal ha slitt med sykdom og Stones har hatt problemer med låret. Andrekeeper Stefan Ortega har problemer med hånden og må nok se kampen fra tribunen.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Ederson Moraes

Kyle Walker – Manuel Akanji – Ruben Dias – Nathan Aké

Kevin De Bruyne – Rodri – Ilkay Gündogan

Phil Foden – Erling Braut Haaland – Jack Grealish

Historikk mot MCI i PL:
Seier: 8
Uavgjort: 9
Tap: 28
Totalt: 45
Siste fem oppgjør i PL:
Newcastle 3-3 Manchester C 21.08.22
Manchester C 5-0 Newcastle 08.05.22
Newcastle 0-4 Manchester C 19.12.21
Newcastle 3-4 Manchester C 14.05.21
Manchester C 2-0 Newcastle 26.12.20

 

You must be logged in to post a comment Login