Før kampen: Nottingham Forest

Oppdatert: 16. March 2023

Det er klart for siste kamp før en landslagspause. Newcastle tar turen sørover til Nottingham hvor de skal gjeste City Ground. Med et positivt resultat i morgen vil Newcastle beholde femteplassen sin, og ha et meget godt utgangspunkt før de entrer siste del av sesongen.

Dato: 17. Mars 2023

Kampstart: Kl. 21.00 The City Ground

Dommere: Paul Tierney (Hoved), Constantine Hatzidakis & Neil Davies (Linje), Graham Scott (Fjerde). Peter Bankes (VAR), Eddie Smart (VAR assistent).

Newcastle United

Etter en litt tung periode med tøffe motstandere, klarte Newcastle å snu trenden forrige helg med 2-1 seieren mot Wolves. Målene og poengene var ekstremt viktige for Eddie Howe og Newcastle etter en periode med lite uttelling foran mål og laber poengfangst. De klatret tilbake på femteplassen og sendte Liverpool ned til sjette. Kampen om topp fire er ikke over og absolutt mulig. Om ikke topp fire blir en realitet, er sjansen fortsatt stor for at de blir å se i en av Europaturneringene neste sesong.  Forsvaret har ikke vært like lukket som i høst, men de slipper fortsatt inn minst og deler flest rene bur sammen med ligaleder Arsenal.

I landslagpausen vil flere profiler fra Newcastle representere nasjonene sine. Så langt er Kieran Trippier og Nick Pope tatt ut for England og Alexander Isak er tatt ut for Sverige. Martin Dubravka som er tilbake fra utlånet i Manchester United er i troppen til Slovakia og Jamal Lewis er tatt ut for Nord-Irland. Newcastle skal bruke landslagspausen godt til forberedelser før den siste delen av sesongen starter, det er planlagt at de reiser til Dubai på treningsleir.

Det er ikke mange skadefravær i troppen, men Howe påpekte på pressekonferansen at det er en del spillere som sliter med små problemer. Han ville utpeke hvilke det gjaldt, men at det ikke skal være seriøse problemer og at de fleste vil være tilgjengelig i morgen. Joelinton soner i morgen sin siste kamp etter ti gule kort og vil være klar til første kamp etter pausen. Anthony Gordon var overraskende ikke i troppen mot Wolves, han har fått uventede problemer med ankelen, men er forhåpentligvis tilbake etter pausen. Emil Krafth er fortsatt i opptrening og som de fleste vet er Ryan Fraser ute i kulden og plassert på U23-laget.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joe Willock

Miguel Almirón – Alexander Isak – Allan Saint-Maximin

Nottingham Forest

Nottingham Forest har brukt mye rssurser på å overleve den tøffe første sesongen etter opprykket. Hittil har Steve Cooper hentet hele 30 spillere for å klare utfordringen. Det ble et tøft gjensyn med Premier League da de har brukt store deler av sesongen i nedrykkssonen, men rett etter nyttår kom det bedre resultater. De har klatret opp til en 14. plass, men som vanlig er det tett utenfor topp 10. De ligger kun to poeng over nedrykk og det hjelper ikke stort da presentasjonene har dalt litt. På de fem siste kampene har de sluppet inn mål hver kamp og hentet kun to poeng. De er ikke veldig stabile bakover og slipper inn nest mest i ligaen, men kan være farlig på kontringer og har sjokkert flere av de store lagene denne sesongen.

Skadelisten er ikke positivt nytt for Steve Cooper, listen på spillere som er utilgjengelig er lang og utlånte Chris Wood kan ikke spille mot oss, ettersom kjøpet ikke blir ferdigstilt før neste overgangsvindu. Willy Boly, Scott McKenna, Taiwo Awoniyi, Dean Henderson, Gustavo Furtado Scarpa og Giulian Biancone er alle ute med skade og blir ikke friskmeldt til i morgen. Cheikhou Kouyate, Wayne Hennessey, Brennan Johnson og Omar Richards er usikre. Det er mulig at noen av de nevnte vil ta en del i troppen, men mest sannsynlig ikke.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-1-2)

Keylor Navas

Serge Aurier – Joe Worrall – Felipe – Renan Lodi

Remo Freuler – Jonjo Shelvey – Ryan Yates

Morgan Gibbs-White

Emmanuel Dennis – André Ayew

Historikk mot WOL i PL:
Seier: 6
Uavgjort: 3
Tap: 0
Totalt: 9
Siste fem oppgjør:  
Newcastle 2-0 Nottm Forest 06.08.22 PL
Nottm Forest 3-1 Newcastle 29.08.18 EFL Cup
Newcastle 2-3 Nottm Forest 23.08.17 EFL Cup
Newcastle 3-1 Nottm Forest 30.12.16 Championship
Nottm Forest 2-1 Newcastle 2.12.16 Championship

 

You must be logged in to post a comment Login