Før kampen: West Ham United

Oppdatert: 03. February 2023

Det er på tide å legge Carabao cupen til side, for før finalen skal tre tøffe kamper i ligaen spilles. Det starter med at Newcastle tar imot West Ham United i morgen på St. James’ Park.

Dato: 4. februar 2023

Kampstart: Kl. 18.30 St. James’ Park

Dommer: Peter Bankes

Newcastle United

Newcastle tok seg til sin første finale på 24 år på tirsdag, etter å ha slått Southampton sammenlagt 3-1 over to kamper. Med en finale i boks og tredje plass i ligaen etter 20 kamper, har sesongen så langt vært mer enn godkjent for “the magpies”. Newcastle er overlegne på det defensive i ligaen, med kun 11 mål imot og 12 rene bur topper de all statistikk.

Nå som overgangsvinduet er over, kom det noen nye ansikter samtidig som noen tok farvel eller dro på lån. Anthony Gordon og Harrison Ashby fikk en fin velkomst i pausen på tirsdag og begge to er klarerte for spill og det er mulig at vi får se en debut eller to i morgen. Bruno Guimarães pådro seg et direkte rødt kort i semifinalen, han blir ikke å se de neste tre kampene i ligaen og man er spent på hvordan Eddie Howe vil løse det.

Emil Krafth er fortsatt i rehabilitering og forventes tilbake tidligst mars. Matt Targett som pådro seg noen ankelproblemer rundt nyttår er tilbake i trening, men morgendagen blir nok for tidlig for venstrebacken. På andre siden av backrekken har Javier Manquillo pådratt seg en skade på trening denne uken, det er antatt han vil være utilgjengelige i tre til fire uker. Svensken Alexander Isak har vist små tegn til en hjernerystelse etter tirsdagens kamp. han ble byttet ut etter en blokkeringen med hodet, det skal ikke være alvorlig og han vil gjennomgå en late fitness test før det blir tatt en avgjørelse.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3):

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Joseph Willock – Sean Longstaff – Joelinton

Miguel Almirón – Callum Wilson – Allan Saint-Maximin

West Ham United

Det har ikke vært den beste sesongen for West Ham supporterne. Klubben ligger på en stusslig 16.plass og står i fare for nedrykk med kun ett poeng klarering. Det har blitt satt spørsmålstegn rundt David Moyes den siste tiden om han fortsatt skal styre skuta, men skaffet seg litt mer tid etter seieren mot Everton. Ute i Europa har derimot «the hammers» levert varene sine i høst. I gruppespillet i Conference League, vant de alle kampene og toppet gruppen sin soleklart med 18 poeng og er videre til utslagsrundene.

David Moyes må klar seg uten to viktige spillere i morgen. Maxwel Cornet og Kurt Zouma sliter  med skader og vil trolig ikke ta turen til Tyneside. Spissene Gianluca Scamacca og Danny Ings har begge slitt med små skader den siste tiden, morgendagens kamp blir nok for tidlig for italieneren, men Ings skal vurderes nærmere kampstart.

Sannsynlig lagoppstilling (3-4-2-1):

Lukasz Fabianski

Thilo Kehrer – Angelo Ogbonna – Naif Aguerd

Vladimir Coufal – Lucas Paquetá – Declan Rice – Emerson

Jarrod Bowen – Said Benrahma

Michail Antonio 

Statistikk:

Historikk mot WHU i PL
Seier: 22
Uavgjort: 12
Tap: 14
Totalt ant. Kamper: 48
Siste 5 oppgjørene i PL:
West Ham 1-1 Newcastle 19.02.22
Newcastle 2-4 West Ham 15.08.21
Newcastle 3-2 West Ham 17.04.21
West Ham 0-2 Newcastle 12.09.20
Newcastle 2-2 West Ham 05.06.20

 

You must be logged in to post a comment Login