Før kampen: Bournemouth

Oppdatert: 10. February 2023

Newcastle kjemper tappert om en Champions League plass, og tar turen til sørkysten i morgen for å sikre seg tre nye poeng fra et Bournemouth-lag som ligger under den røde streken på tabellen.

Dato: Lørdag 11. Februar 2023

Kampstart: Kl. 18.30 Vitality Stadium

Dommere: Stuart Attwell (hoved), Darren Cann & James Mainwaring (linje), Andre Marriner (fjerde). Tony Harrington (VAR), Dan Cook (VAR assistent).

Newcastle United

Det ble ett litt skuffende uavgjort resultat sist helg hjemme mot West Ham, men Newcastle ligger på den siste Champions League plassen og med tre poeng i morgen vil de passere Manchester United på tredjeplass med like mange poeng og bedre målforskjell. Det blir spennende å se om Eddie Howe vil gjøre noen utskiftninger på laget i morgen, framover på banen har scoringene sittet lengre inne i det siste enn til vanlig, selv om sjansene er tilstede. Anthony Gordon la inn en god søknad etter sitt brilliante innhopp mot West Ham og målfarlige Alexander Isak er friskmeldt for kamp etter å ha stått over mot West Ham.

I kampen mot West Ham var det ett tydelig savn av Bruno Guimarães men han soner fortsattbsin tre kampers suspensjon. Javier Manquillo og Emil Krafth er fortsatt ute med skadene sine. Mens Matt Targett viser god fremgang på feltet og skal man tro Howe så nærmer han seg en retur, men morgendagen kommer for raskt for venstrebacken.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Joseph Willock – Sean Longstaff – Joelinton

Miguel Almirón – Callum Wilson – Allan Saint-Maximin

 Bournemouth

Bournemouth ligger på en 19. plass i PL etter 21 kamper og en ny sesong i Englands øverste divisjon ser mørkt ut om det ikke tas grep snarest. Klubben fra sørkysten står med kun 1 poeng etter VM-pausen og sist de vant en kamp var tilbake i November da de slo Everton 3-0. Med exit i FA-cupen mot Burnley har den nyopprykkede klubben kun ett mål og det er å sikre seg ny kontrakt i Premier League. Gary O’Neil som tok over etter Scott Parker tidlig i sesongen, har ikke klart å gjøre noen mirakler. Etter 20 kamper i sjefsstolen er fasiten 4 seiere og 5 uavgjort.

Skadelisten til Bournemouth er heller ikke positivt nytt. Lloyd Kelly, Jack Stephens og Junior Stanislas har pådratt seg skader hvor omfanget er ukjent. David Brooks og Ryan Fredricks er utilgjengelige med skader. Lewis Cook sliter med kneet sitt og stod over forrige kamp, det usikkert om han bli en del av kamptroppen. Noen litt bedre nyheter for O’Neil er at Marcus Tavernier og Dominic Solanke mest sannsynlig vil være klare til i morgen etter et skadeavbrekk.

Sannsynlig lagoppstilling (4-4-1-1)

Neto

Adam Smith – Chris Mepham – Marcos Senesi – Jordan Zemura

Dango Ouattara – Jefferson Lerma – Philip Billing – Jaidon Anthony

Hamed Traorèe

Antoine Semenyo

Historikk mot BOU i PL:
Seier: 4
Uavgjort: 3
Tap: 2
Totalt: 9
Siste fem oppgjør i PL:
Newcastle 1-1 Bournemouth 17.09.22
Bournemouth 1-4 Newcastle 01.06.20
Newcastle 2-1 Newcastle 09.11.19
Bournemouth 2-2 Newcastle 16.03.19
Newcastle 2-1 Bournemouth 10.11.18

 

You must be logged in to post a comment Login