Før Kampen: Southampton

Oppdatert: 30. January 2023

Den ene finaleplassen i ligacupfinalen skal avgjøres. Newcastle har med seg en 0-1 ledelse fra St Marys og er kun 90 minutter unna en finale på Wembley når Southampton kommer på besøk til St James’ Park i morgen kveld. Kampen sendes på V sport1.

Dato: 31. januar 2023

Kampstart: Kl. 21.00 St James’ Park

Dommer: Paul Tierney

Newcastle United

Newcastle gjør seg klare til en av de viktigste kampene de skal spille i nyere tid. Eddie Howe og hans mannskap er nå kun 90 minutter unna en mulig finale på Wembley og det er stor spenning rundt klubben som kan ta seg til sin første finale på over to tiår.

Ettersom de røk ut av FA-cupen, har klubben fra Tyneside hatt muligheten til å ha fullt fokus inn mot den siste semifinale kampen. Med en rekke på 18 kamper uten tap på hjemmebane lover det godt for avansement til finalen, i tillegg med en 0-1 fordel fra første møte.

Anthony Gordon som ble offentliggjort i går, har ingen mulighet til å spille i cupen ettersom han allerede har representert Everton og det er kun lov å representere en klubb i løpet av en sesong i Carabao cup. Jonjo Shelvey er fortsatt ikke spilleklar, men jan vil mest sannsynlig være Nottingham Forest-spiller før kampstart i morgen. Ellers er Emil Krafth og Matt Targett fortsatt i rehabilitering og Matty Longstaff kom tilbake fra sitt utlån Colchester med en stygg skade.

Southampton

Southampton kommer rett fra avansement i FA-cupen, en 2-1 seier mot Blackpool. Med kampen på lørdag har klubben fra sør-kysten hatt betydelig mindre hvile enn Newcastle. I en ellers tung sesong for «the saints», kan Carabao Cup bli et lyspunkt for dem om de skulle ta seg videre til finalen. Stopper Duje Caleta-Car som pådro seg sitt andre gule kort og ble sendt av i det første møtet, fikk sonet kampen sin i FA-cup møtet i helgen og er klarert for spill. Dette er hadde ikke vært tilfelle før 2019/20 sesongen, en regelendring har ført til at det er mulig å sone suspensjonen sin i en annen turnering.

Moussa Djenepo som gikk av med en mulig hjernerystelse før pause i det første møte, fikk hvile i helgen for Southampton, men det er usikkert om han vil ta del i kampen i morgen. Juan Larios, Alex McCarthy og Valentino Livramento er alle ute med skader og blir ikke å se i morgen.

Statistikk

Historikk mot SOU i PL
Seier 18
Uavgjort 9
Tap 16
Totalt ant. kamper 43
Siste 5 oppgjørene mot hverandre:
Southampton 0-1 Newcastle 24.01.23
Southampton 1-4 Newcastle 06.11.22
Southampton 1-2 Newcastle 10.03.22
Newcastle 2-2 Southampton 28.08.21
Newcastle 3-2 Southampton 06.02.21

 

You must be logged in to post a comment Login