Før kampen: West Ham – Newcastle

Oppdatert: 29. November 2014

Newcastle jakter sin sjette strakte seier i Premier League når de besøker Boleyn Ground på lørdag.

Dato: Lørdag 29. november
Kampstart: 16:00
Dommer: Mike Dean

Etter seieren mot QPR sist troner Newcastle øverst på formtabellen og det meste virker å gå Alan Pardews vei. Det var ikke en fantastisk prestasjon mot QPR, men tre nye poeng gjør at man har heng på en Champions League-plass. Nå har man kamp først mot West Ham på lørdag og så ny bortekamp mot Burnley på tirsdag. To raske seiere hadde utvilsomt smakt bra for Newcastle-fansen som har solgt ut sin seksjon for kampen i London.

West Hams form er ikke like imponerende. Etter tapet mot Everton sist har de gått tre kamper uten seier. Vi må tilbake til oktober for å finne sist gang de fikk tre poeng. Da ble Manchester City slått på hjemmebane. Likevel ligger de fortsatt høyt oppe på sjette plass bare ett poeng bak Newcastle på femte.

For øyeblikket ser det dermed ut til at både Alan Pardew og Sam Allardyce svarer sine kritikere med sterke resultater. I likhet med Pardew ønsket flere supportere at Big Sam skulle skiftes ut etter forrige sesong. Han fikk tillit og penger til å handle for av eierne og har til nå betalt tilbake med seiere mot blant annet Manchester City og Liverpool.

Krul ny mann på skadelisten

Newcastle sliter for tiden med flere skader og Aarons, Ryan Taylor, Obertan, de Jong, Santon og Abeid er alle uaktuelle til oppgjøret. Pardew har uttalt at Coloccini, Tiote, Steven Taylor, og Riviere har trent denne uken. Om noen av disse blir klare til kamp vil tiden vise.

I tillegg skal Tim Krul ha skadet seg på trening og lokalavisene i Newcastle melder at han kan være ute i opptil en måned. Det betyr at Rob Elliot kommer inn på laget. Hans siste kamp i Premier League var mot Manchester United 5. april, men han holdt nullen mot Manchester City i ligacupen og spilte i Irlands treningskamp mot USA tidligere denne måneden.

For West Ham er Kouyate og viktige Downing tilbake i trening og det er mulig at begge to går inn på laget som starter. Toppscorer Sakho er fortsatt usikker. Nøkkelspillerne Song, Noble og Valencia er visstnok småskadet og forsvarspilleren Reid er ute med suspensjon.

Godt tak på West Ham

Newcastle har en sterk statistikk borte mot West Ham i Premier League. På de siste åtte oppgjørene er fire kamper vunnet og bare en kamp tapt. Forrige sesong ble det 3-1-seier etter at Cabaye scoret to ganger og Remy en gang. I 2010/11-sesongen ble det 2-1-seier etter at de nåværende West Ham-spillerne Nolan og Carroll scoret hvert sitt mål for Newcastle. Begge spilte fulle 90 minutter i West Hams siste kamp mot Everton så sjansen for at de møter gamleklubben er definitivt tilstede.  Det er verdt å merke seg at The Hammers har tapt begge de to ligakampene Nolan har startet denne sesongen.

Newcastle fem siste ligakamper på Boleyn Ground:

2013/14: Seier 3-1 Cabaye 2, Remy
2012/13: Uavgjort 0-0
2010/11: Seier 2-1 Nolan, Carroll
2008/09: Tap 1-3 Owen
2007/08: Uavgjort 2-2 Martins, Geremi

Kilde: nufc.com

Etter to hjemmetap i starten av sesongen har West Ham vært ubeseieret på Upton Park, som hjemmebanen også kalles. Forrige hjemmekamp endte med 0-0 mot Aston Villa og hjemme står de totalt med tre siere, en uavgjort og to tap. På bortebane har Newcastle nå to seire på rad etter at Spurs og WBA har blitt slått. Totalt står Alan Pardews menn med 2-2-2 på bortebane i ligaen.

Norsk Tipping mener det er mest sannsynlig at West Ham vinner kampen og har satt oddsen på hjemmeseier til 1,95. Borteseier er satt til 3,35 og uavgjort til 3,30. Det er med andre ord mulig å tjene gode penger hvis du tror at Newcastle opprettholder seiersrekken.

Kampen vises ikke direkte på norsk TV, men vises i opptak 20.30 på TV2 Sport Premium 3.

You must be logged in to post a comment Login