Før kampen: Newcastle – QPR

Oppdatert: 21. November 2014

Et skadeskutt Newcastle United tar imot et QPR-lag i motgang. Er det tidligere Newcastle-bajas Joey Barton og co. som skal klare å ødelegge seiersrekken vår? 

Dato: Lørdag 22. november
Kampstart: Kl. 16:00 på St. James’ Park
Dommer: Chris Foy

Landslagspausen er nå over, og Alan Pardew vil håpe på at laget hans fortsetter der de slapp. På de siste fem kampene har Newcastle gått seirende av banen og bare sluppet inn ett eneste mål. Til sammenligning måtte Krul plukke hele 14 baller ut av nettet på de seks kampene som ble nærmest spilt frem til årets første Premier League-seier mot Leicester. Det har funnet sted en totalforvandling for Alan Pardew og hans menn. Nå nekter Newcastle å forlate gressmatten uten alle poengene, og The Magpies har blitt særdeles gjerrige bakover på banen. I forrige serierunde ble det en sterk 2-0-seier på bortebane mot West Bromwich. Denne gangen venter Harry Redknapps QPR på motsatt banehalvdel – en kamp der Newcastle må klare seg uten forsvarsdirigenten Fabrico Coloccini.

Ved månedsskifte september/oktober var QPR og Newcastle naboer på tabellen, på henholdsvis attende og nittende plass. Siden den gang har Newcastle vinket farvel til tabellsumpen og ikke sett seg tilbake. Med fire strake Premier League-seire, er Newcastle det tredje beste formlaget i Premier League på de siste seks kampene – med bare Chelsea og Southampton foran seg. Newcastle befinner seg for øyeblikket på en sterk åttende plass med 16 poeng, mens QPR fremdeles sliter i bunnen av tabellen. Laget fra London har bare klart å plukke åtte poeng så langt denne sesongen, noe som kvalifiserer til ikke mer enn en nittende plass. På de siste seks kampene har QPR bare kriget til seg fire poeng. Til sammenligning har Newcastle tatt 13 poeng på de siste seks kampene.

Til tross for dårlig poengfangst, har The Hoops vist lovende takter den siste tiden. I forrige serierunde ble det 2-2 hjemme mot Manchester City. Før City-kampen ble det to knepne tap mot Chelsea (2-1 borte) og Liverpool (2-3 hjemme), i tillegg til 2-0-seier hjemme mot Aston Villa. Mot Liverpool må det nevnes at scouserne fant nettmaskene to ganger på overtid, og at QPR lagde to selvmål. Det råder liten tvil over at QPR har levert gode kamper – selv om uttellingen ikke kan skrytes av. Imidlertid må det nevnes at London-klubben har tapt alle sine fem bortekamper i årets Premier League. På bortebane denne sesongen har gjestene sluppet inn hele 14 mål og bare notert seg to fulltreffere på disse fem kampene.

Det er liten tvil om at skadesituasjonen i Newcastle-leieren stadig vokser, og at flere sentrale spillere mister kampen. Alan Pardew bekreftet tidligere denne uken at formspiller og kaptein Fabricio Coloccini blir å finne på sidelinjen de neste tre ukene. Flere medier meldte tidligere denne uken at Steven Taylor også ville være ute i like lang tid som sin stopperkollega. Derimot avfeide Pardew disse ryktene rundt engelskmannens skadesituasjon tidligere denne uken, og uttalte at han var optimistisk vedrørende Taylors tilgjengelighet i anledning QPR-kampen. På torsdagens pressekonferanse var optimismen derimot noe degradert, og Newcastle-treneren anså da Taylor som høyst usikker. Grunnet den siste tids skader på midtstopperkollegaene Taylor og Coloccini, er Remi Streete tilbakekalt fra låneoppholdet i Port Vale. 20-åringen blir trolig å finne på benken mot The Hoops.

En annen som er ute i minst to uker er Mehdi Abeid. Mannen som har vært en terrier på midtbanen for Newcastle den siste tiden, brakk en tå på landslagssamling med Algerie i forkant av kampen mot Etiopia, som lenge så ut til bli franskfødte Abeids A-landslagsdebut. Vår andre midtbaneterrier, Cheick Tioté, var lenge antatt å bli klar for å møte QPR. Dessverre er også ivorianeren nå rapportert å miste kampen. Tioté har ikke vært i aksjon siden bortekampen mot Swansea (4. oktober), grunnet et trøblete kne. Pardew regner derimot med å ha Emmanuel Rivière tilgjengelig for dyst mot QPR. Ryktene sier også at 17-årige Callum Roberts er med i troppen som møter QPR.

Rolando Aarons, Siem de Jong, Davide Santon, Gabriel Obertan og Curtis Good er fremdeles utilgjengelige for spill for vertene.

For QPR sin del er skadesituasjonen i leiren en helt annen. Det er bare meldt at Redknapp må klare seg uten Adel Taarabt og langtidsskadde Alejandro Faurlín. Tidligere Newcastle-spiller Joey Barton er tilgjengelig igjen, og vil returnere til gamle trakter. Mot City fikk urokråken én omgang, og han vil være høyaktuell for en startplass mot gamle lagkamerater på lørdag. Barton erklærte fredag at han vil unnvære målfeiring, om han skulle overliste Krul på lørdag – i respekt for Newcstle-fansen. Forhåpentligvis vil vi ikke finne ut hvorvidt Barton holder ord. Å si at Barton ikke er til å stole på, vil heller være en underdrivelse enn løgn.

Som følge av nye pådratte skader i Newcastle-leiren, er Pardew tvunget til å foreta minst to endringer fra kampen mot West Bromwich. Dummett vil utvilsomt spille på lørdag, som er i storform om dagen. Mot City (i cupen) og West Bromwich har Dummett vist at han også duger som midtstopper. Skadesituasjonen bidrar nok til at Dummett fortsetter i midtforsvaret, noe som sannsynligvis vil gi Haïdara fornyet tillit på venstrebacken. Dersom S. Taylor friskmeldes til kampen og føler seg hundre prosent, er det ventet at Pardew starter med engelskmannen, på bekostning av enten Williamson eller Haïdara. Et alternativ er i så fall at S. Taylor og Williamson utgjør et stopperpar, noe som vil skyve Dummett ut på venstreback. Nederlenderne Krul og Janmaat er bankers i sine posisjoner.

På midtbanen må Pardew klare seg uten de hardtarbeidende midtbaneankrene i Abeid og Tioté. Dette kan åpne dørene for enten for Ryan Taylor eller Anita. Under landslagspausen scoret Taylor to vakre mål for u21-laget. 30-åringen viste at han var kapteinsbindet verdig og var sjefsdirigent på midtbanen. I cuptriumfen mot City viste engelskmannen også at han kan nedlegge god og stor innsats på midtbanen. Det synes mest sannsynlig at nettopp Taylor gis sjansen i Abeids fravær. Alternativt kan Pardew velge å spille med Sissoko og Colback som dyptliggende midtbanespillere, noe som kan gi plass til både Cissé og Ayoze Pérez på topp. Perez har scoret i Newcastles tre siste kamper, og Pardew vil nok ikke synes det er en lett avgjørelse å vrake Pérez. Verdt å nevne er at vår senegalesiske angriper scoret for landslaget mot Botswana onsdag kveld. Mot West Bromwich ble Cissé tildelt plass på benken på bekostning av Ayoze. Det er nok mest sannsynlig at Pardew velger å starte med kun én spiss, og det vil i så fall bli spennende å se hvem han foretrekker på lørdag. Cabella og Sammy Ameobi vil trolig få fornyet tillit på sine respektive kanter.

Hos gjestene er Charlie Austin i god form om dagen. På de siste tre kampene har engelskmannen notert seg fire fulltreffere, deriblant to scoringer mot Aston Villa, og ett mål mot både City og Chelsea. Totalt har Austin seks scoringer så langt i Premier League denne sesongen. De øvrige fem scoringene til QPR er to selvmål og tre mål laget av tre forskjellige spillere. Således er det klart at Austin utvilsomt utgjør Redknapps største trussel for motstanderne. Dersom Newcastle-forsvaret klarer å holde QPR-angriperen i sjakk på lørdag, vil trolig mye være unnagjort i forsøket på å ro i land lagets sjette strake seier.

Statistisk sett har Newcastle et overtak når lagene møtes. The Magpies har vunnet syv av de siste ti sammenkomstene med QPR. På de ti siste kampene mot NUFC, har QPR kun gått seirende av banen to ganger. Sist gang lagene møttes på St. James’ Park var i 12/13-sesongen, da vant Newcastle 1-0 etter en sen scoring av storebror Ameobi. Nå er ikke Shola her lengre, men kanskje nettopp lillebror Ameobi kan være en nøkkel til en ny triumf over QPR.

Vi krysser fingrene for at Newcastle sikrer seg sin sjette strake seier mot Harry Redknapps QPR på lørdag!

You must be logged in to post a comment Login