Før kampen: Burnley – Newcastle

Oppdatert: 02. December 2014

Det kommer til å lukte svidd lang vei når det nye året gjør sin entré. Desember innledes med kamp mot Burnley. Etter kampen venter et hektisk og tøft kampprogram for Newcastle. Det er utvilsomt viktig at NUFC kommer tilbake på riktig spor i kampen mot Burnley.

Dato: Tirsdag 2. desember
Kampstart: Kl. 20:45 på Turf Moor
Dommer: Phil Dowd

Newcastle hadde vunnet sine seks siste kamper før bortemøtet med West-Ham forrige lørdag. Men mot West-Ham gikk det for en gangs skyld i stå for Sissoko og co. Bortekampen mot Burnley blir svært viktig om Newcastle ønsker å realisere Europa-spill neste sesong. Etter kampen mot Burnley venter storoppgjør på løpende bånd. I desember vil Newcastle måtte bryne seg på Chelsea, Sunderland og Everton på St. James’ Park. På bortebane venter Arsenal og Manchester United, samt en svært etterlengtet kvartfinale mot Tottenham i cupen. Det blir en viktig innledning på juletiden for geordiene i flomlyset på Turf Moor tirsdag kveld.

Til tross for tapet mot The Hammers, troner Newcastle fremdeles øverst på Premier Leagues formtabell – som tar utgangspunkt i klubbenes poengfangst på de seks siste kampene. 1-0-tapet sørget for at Newcastle ble skjøvet fra femte til niende plass. Selv om fasiten for Burnley i øyeblikket ikke gir mer enn en svak 19. plass, fattige elleve poeng og hele tolv minusmål, har det nyopprykkede laget hatt en formoppsving den siste tiden. For Burnley ble det forrige helg ett poeng på hjemmebane mot Aston Villa. Før Villa-kampen hadde Burnley to strake seire mot Stoke og Hull, men hadde før den tid tre strake tap.

Det er ikke bare Premier Leagues formtabell Newcastle topper. Newcastle er også den Premier League-klubben med flest utilgjengelige spillere grunnet skadefravær.

Det har rådet optimisme rundt Coloccini og Aarons tilgjengelighet de siste dagene, men Pardew har i anledning Burnley-kampen uttalt at spillerne er utilgjengelige for dyst tirsdag kveld. Mot West-Ham ble Janmaat byttet ut i andre omgang, og nederlenderen er sammen med Williamson og Haidara usikker til tirsdagens sammenkomst. Heldigvis er Steven Taylor klar til å gå i krigen. Engelskmannen fikk nesten tjue minutter som innbytter i kampen mot West-Ham, da han erstattet Janmaat.

I tillegg må Sissoko og Colback – som begge har pådratt seg én kamps karantene – stå over kampen mot Burnley, noe som vil gi Pardew ekstra stort hodebry. Både Sissoko og Colback har vist strålende form denne sesongen, og har startet samtlige Premier League-kamper.

Ellers er det sikkert at Krul, de Jong, Santon, Obertan, Good, Ryan Taylor og Abeid mister tirsdagens kamp. Det er derimot håp om at Abeid, Coloccini og Aarons vil rekke lørdagens kamp mot Chelsea.

Spillertilgjengeligheten ser derimot langt lysere ut for vertene. Burnley må på sin side klare seg uten Matthew Taylor og spissen Sam Vokes. Forsvarsveteranen Michael Duff er usikker mot Newcastle.

Grunnet store skadeforfall har Newcastle valgt å ta med seg unggutten Lubomir Satka, i tillegg til Remi Streete. Satka, som noe overraskende fikk være med på A-lagets treningssamling i New Zealand i sommer, har til gode å debutere i obligatorisk sammenheng på A-laget. Den unge midtstopperen fikk overraskende mye spilletid i sesongoppkjøringen, og kan også opptre som høyreback. Satka fyller 19 år på tirsdag, og øyner muligheten for spilletid og debut på dagen sin. Det er også antatt at Haris Vuckic har vært reisefølge til Turf Moor, ettersom han ikke var en del av u21-laget som vant 1-3 mandag kveld. Den en gang så lovende og ettertraktede sloveneren har ikke vært i nærheten av A-lagsspill denne sesongen, men er antatt å være aktuell for en plass på benken mot Burnley.

Det er svært vanskelig å spå hvilke sammensetninger Pardew vil gjøre bakover på banen, siden det er hele tre forsvarspillere som karakteriseres som usikre. Det er hvertfall sikkert at Elliot fortsetter å vokte Newcastle-buret i Kruls skadefravær. Pardew ønsker nok å gjøre så få rokkeringer på laget som mulig, og vil nok fortsette med samme forsvarsfirer som mot West-Ham om Haidara, Williamson og Janmaat friskmeldes. Dersom Haidara ikke rekker kampen, vil nok Dummett skyves ut på venstreback, men waliseren er nok også aktuell å finne på høyrebacken om Janmaat er uaktuell. Steven Taylor vil nok gjøre sin entré som midtstopper om Pardew blir tvunget til å gjøre endringer i bakre ledd.

I Abeid, Colback og Sissokos fravær vil det overraske stort om ikke Anita blir å se i startoppstillingen. Det antas at Pardew vil starte med to dyptliggende midtbaneankre i Tioté og Anita. Det synes også sikkert at Sammy og Perez får fornyet tillit fra start i sine respektive posisjoner. Pardew vil nok også velge å sette sin lit til Cabellas kreative egenskaper, når kreative spillere som Sissoko, Ryan Taylor og Aarons er uaktuelle. Spørsmålet blir om han blir tildelt en kantrolle eller om han vil bekle en sentral, offensiv rolle. Dette avhenger av om Pardew velger å starte med to spisser eller bare én spiss (les: starte med Cissé eller Gouffran) – sistnevnte alternativ synes Pardew å foretrekke i disse dager.

For vertene er spissen Danny Ings en særlig viktig spiller. Den engelske 22-åringen er den eneste på Burnley som har notert seg flere enn ett mål. Til nå har Ings fire mål for Burnley denne sesongen, og har dermed like mange mål som vår toppscorer, Cissé. Engelskmannens scoringer har alle kommet i løpet av de fem siste kampene. I Championship forrige sesong ble fasiten 21 fulltreffere på engelskmannen, ett mål mer enn spisskollega Vokes. Heldigvis for Newcastle, mister Vokes som nevnt kampen. Vokes har vært utilgjengelig hele sesongen, og spissens fravær merkes nok i Burnley. Klubben har bare omsatt sjansene sine i ni scoringer så langt denne sesongen.

Vi krysser fingrene for at Newcastle finner tilbake til seierstaktene, til tross for at sentrale spillere mister kampen. Kampen sendes på TV 2 Sport Premium 3, så det er bare å glede seg til tirsdag kveld!

You must be logged in to post a comment Login