Før kampen: West Ham

Oppdatert: 04. April 2023

Etter den overbevisende seieren mot Manchester United på søndag, fortsetter det travle påskeprogrammet for Newcastle med en kamp mot West Ham i London. Newcastle vil håpe på å bygge videre på den positive energien fra seieren mot Manchester United og sikre flere poeng for å styrke sjansene deres for en Champions League-plass neste sesong.

Dato: 5. April 2023

Kampstart: Kl. 21.00 London Stadium

Dommere: Craig Pawson (Hoved), Marc Perry & Scott Ledger (Linje), Chris Kavanagh (Fjerde). David Coote (VAR), Derek Eaton (VAR assistant). 

Newcastle United

Søndagens imponerende seier for Newcastle mot Manchester United har forsterket muligheten for at de kan sikre seg en Champions League-plass neste sesong. Newcastle klarte å klatre fra femteplass til tredjeplass etter kampen, og Tottenham hadde muligheten til å ta tredjeplassen i går, men klarte ikke å gjøre jobben mot Everton. Newcastle, sammen med Manchester United og Tottenham, har alle 50 poeng, men det er målforskjellen som skiller lagene. Newcastle har den beste målforskjellen på +22, mens Tottenham har +12 og Manchester United har +4. Det kommer da godt med at Newcastle har sluppet inn minst mål og har holdt nullen i flest kamper (13).

Eddie Howe, Newcastles manager, har planlagt at laget vil bli i London etter kampen mot West Ham i morgen, frem til lørdag, for å redusere reisetiden. Dette vil gi spillerne mer tid til å hvile og forberede seg på den neste kampen mot Brentford i det travle påskeprogrammet.

Imidlertid er ikke alt positivt for Newcastle før kampen mot West Ham. Miguel Almiron er fortsatt ikke klar for kamp, og Emil Krafth er også ute. Joe Willock, som har vært i god form i det siste, ble byttet ut i seieren mot Manchester på søndag og kan ha pådratt seg en skade. Howe uttalte på pressekonferansen at Willock selv var usikker på om det bare var en krampe eller noe mer alvorlig. Vi håper at Willock vil være kampklar og unngår lang tid på sidelinjen.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joelinton

Jacob Murphy – Alexander Isak – Allan Saint- Maximin

 West Ham United

West Ham befinner seg på en 14. plass i Premier League og kjemper for å unngå nedrykk. Til tross for en sterk sesong i fjor, hvor de endte på syvende plass, har laget slitt denne sesongen og ligger nå kun ett poeng over nedrykksstreken.

På søndag sikret West Ham seg tre viktige poeng mot nedrykksrival Southampton, noe som har gitt dem et lite pusterom i kampen for å overleve i ligaen. Selv om situasjonen ikke ser så lys ut i Premier League, har laget gjort det bra i Conference League og er klare for kvartfinalen mot Gent etter å ha slått AEK Larnaca 6-0 over to kamper.

West Ham har vært mye bedre på hjemmebane enn borte, og har hentet 21 poeng hjemme mot seks poeng borte. Laget er også ubeseiret på hjemmebane i sine seks siste kamper, og det vil ikke bli enkelt for gjestene å ta poeng fra dem.

Det er kun en spiller på skadelisten til West Ham, Gianluca Scamacca, som nylig fikk en skade i kampen mot Southampton. Det ser ut til at han vil måtte belage seg på minst to uker på sidelinjen. Scamacca var ikke tilgjengelig da lagene sist møttes i februar.

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Lukasz Fabianski

Thilo Kehrer – Kurt Zouma – Naif Aguerd – Emerson

Lucas Paquetá – Declan Rice – Tomas Soucek

Jarrod Bowen – Michail Antonio – Said Benrahma 

Historikk mot WHU i PL:
Seier: 22
Uavgjort: 13
Tap: 14
Totalt: 49
Siste fem oppgjør:
Newcastle 1-1 West Ham 04.02.23
West Ham 1-1 Newcastle 19.02.22
Newcastle 2-4 West Ham 15.08.21
Newcastle 3-2 West Ham 17.04.21
West Ham 0-2 Newcastle 12.09.20

 

You must be logged in to post a comment Login