Før kampen: Brentford

Oppdatert: 07. April 2023

Et hektisk påskeprogram for Newcastle skal avsluttes, de står allerede med seks av seks mulige poeng i påskeprogrammet og nå venter en utfordrende bortekamp mot Brentford. Med seier i morgen vil Newcastle bli det andre laget som har klart å få med seg full pott på Gtech Community Stadium.

Dato: 8. April 2023

Kampstart: Kl. 16.00 Gtech Community Stadium

Dommere: Chris Kavanagh (Hoved), Wade Smith & Natalie Aspinall (Linje), Steve Martin (Fjerde). Darren England (VAR), Derek Eaton (VAR assistent).

Newcastle United

Newcastle har for tiden en imponerende tredjeplass i Premier League, takket være en god rekke på fire kamper og en overbevisende 1-5 seier over West Ham onsdag, klubbens største borteseier siden 1998. Med 53 poeng så langt i sesongen, er dette også første gang siden 2011/2012-sesongen at klubben har oppnådd mer enn 50 poeng. Defensivt har de også vært sterke med færrest mål imot og flest rene bur, noe som gir dem en solid målforskjell på +26. Dette kan bli avgjørende når plassene til Champions League skal fordeles, ettersom det er tett mellom Newcastle, Manchester United og Tottenham. Det er ventet at det blir en tøff bortekamp i morgen, men det er verdt å merke seg at de slo Brentford 5-1 i høst.

Miguel Almirón og Emil Krafth er fortsatt utilgjengelige med skader, ellers er det ikke noe nytt på skadefronten.

 Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joe Willock

Jacob Murphy – Alexander Isak – Joelinton

Brentford

Brentford har vært en av de største overraskelsene i årets sesong, med en imponerende niende plass og 43 poeng. De er kun tre poeng bak fjorårets resultat, og har fortsatt ni kamper igjen for å forbedre poengsummen sin. Laget har vært veldig sterke på hjemmebane, med bare ett tap på eget gress mot ligalederne Arsenal. De har samlet de fleste poengene sine på hjemmebane, noe som gjør det vanskelig for motstandere å bryte dem ned. Imidlertid har poengfangsten gått litt tregere den siste tiden, med bare fem poeng på de siste fem kampene. Deres siste tap kom onsdag på Old Trafford mot Manchester United, hvor Marcus Rashford scoret det avgjørende målet.

Brentford vil ikke kunne regne med nordmannen Kristoffer Ajer i morgendagens kamp, da han er ute med en leggskade og det er usikkert om han vil rekke sesonginnspurten. Midtbanespilleren Keane Lewis-Potter, vil også være ute til slutten av sesongen på grunn av en kneskade. Franck Onyeka sliter med en mindre lårskade, og det er uklart om han vil være med i kampoppstillingen. En positiv nyhet for Thomas Franck er at Vitaly Janelt er tilbake etter å ha mistet tre kamper, men han vil mest sannsynlig starte på benken.

 Sannsynlig lagoppstilling (3-5-2)

David Raya

Pontus Jansson – Ben Mee – Ethan Pinnock

Aaron Hickey – Mathias Jensen – Christian Nørgaard – Joshua Dasilva – Rico Henry

Ivan Toney – Yoane Wissa 

Historikk mot BRE i PL:
Seier: 2
Uavgjort: 1
Tap: 0
Totalt: 3
Siste fem oppgjør:
Newcastle 5-1 Brentford 08.10.22 PL
Brentford 0-2 Newcastle 26.02.22 PL
Newcastle 3-3 Brentford 20.11.21 PL
Brentford 1-0 Newcastle 22.12.20 EFL Cup
Brentford 1-2 Newcastle 14.01.17 Championship

 

You must be logged in to post a comment Login