Før kampen: Manchester United

Oppdatert: 01. April 2023

Etter en skuffende landslagspause, ser vi nå fram mot Newcastle. Sesonginnspurten er i gang, og selv om Newcastle ligger på femteplass, så er kampen om en plass blant de fire beste lagene i live. Tottenham ligger to poeng foran på fjerdeplass, men de har spilt to flere kamper. Nå retter vi blikket mot Manchester United, som vant Carabao-cupen. Kan vi klare å ta revansje for tapet i finalen når de besøker oss i morgen?

Dato: 2. April 2023

Kampstart: Kl. 17.30 St. James’ Park

Dommere: Stuart Attwell (Hoved), Lee Betts & Darren Cann (Linje), Michael Salisbury (Fjerde). Andy Madley (VAR), Harry Lennard (VAR assistent).

Newcastle United

Før landslagspausen hadde Newcastle en sterk avslutning med to påfølgende seire mot Wolves og Nottingham. Disse seks poengene var viktige for laget etter en tøff periode, og de har lagt press på Tottenham som for øyeblikket innehar fjerdeplassen. Selv om kun et fåtall av spillerne var på landslagsoppdrag, ble både Nick Pope og Sven Botman tvunget til å trekke seg på grunn av skade og matforgiftning. Resten av spillerne som ikke var på landslagsoppdrag, fikk et par dager fri før de reiste til Dubai for en ukes treningsleir med klubben.

Etter landslagspausen er skadelisten til Newcastle ikke veldig lang. Miguel Almiron var ute med skade mot Nottingham, og selv om det var et håp om at han ville være tilbake for kampen mot Manchester, vil han trolig trenge et par uker til på sidelinjen. Anthony Gordon har også vært plaget med skade, og det er usikkert om han vil være en del av kamptroppen i morgen. Emil Krafth er fortsatt utilgjengelig, men Joelinton er tilbake etter å ha sonet to kamper etter sitt tiende gule kort. Nick Pope trakk seg fra landslagssamlingen på grunn av skade, men har hatt god tid til å hvile og vil være i mål i morgen. Sven Botman måtte også trekke seg på grunn av matforgiftning, men han har nå kommet seg og har deltatt på treninger denne uken

Sannsynlig lagoppstilling (4-3-3)

Nick Pope

Kieran Trippier – Fabian Schär – Sven Botman – Dan Burn

Sean Longstaff – Bruno Guimarães – Joe Willock

Jacob Murphy – Alexander Isak – Joelinton

Manchester United

Det var en periode det så ut som Manchester kunne kjempe om ligatittelen, det toget har nok gått etter litt svake resultater i ligaen i ny og ne. Selv om det ikke blir noen ligatittel i første sesongen til Erik Ten Haag, har de allerede innkassert ligacupene mot nemlig Newcastle og i tillegg er de godt med i både FA-cupen og Europa League. De ligger foreløpig på en tredjeplass, og er ett poeng over Tottenham og tre poeng over Newcastle. Gapet opp til City på andreplass blir nok for stort, ettersom luken er på 14 poeng. På de syv siste kampene er Manchester ubeseiret mot Newcastle, men siste tap mot Newcastle kom på bortebane i 2019, så det blir en tøff utfordring for de røde djevlene når de gjester St. James’ Park i morgen.

Det er problematisk for Ten Haag på midtbanen om dagen, Casemiro soner suspensjon, Christian Eriksen og Donny Van de Beek er ute med skader og Marcel Sabitzer fikk en trøkk i landslagspausen for Østerrike. Heldigvis for dem, var Scott McTominay i fyr og flamme for Skottland i pausen og scoret hele fire mål på to kamper. Fremover på banen er det usikkert om Anthony Martial blir spilleklar og stjerneskuddet Alejandro Garnacho er ute på ubestemt tid.

Sannsynlig lagoppstilling (4-2-3-1)

David De Gea

Aaron Wan-Bissaka – Raphael Varane – Lisandro Martinez – Luke Shaw

Fred – Scott McTominay

Antony – Bruno Fernandes – Marcus Rashford

Wout Weghorst 

Historikk mot MUN i PL:
Seier: 7
Uavgjort: 16
Tap: 32
Totalt: 55
Siste fem oppgjør:
Manchester 0-0 Newcastle 16.10.22
Newcastle 1-1 Manchester 27.12.21
Manchester 4-1 Newcastle 11.09.21
Manchester 3-1 Newcastle 21.02.21
Newcastle 1-4 Manchester 17.10.20 

You must be logged in to post a comment Login