Før kampen: West Ham

Oppdatert: 14. August 2021

Newcastle åpner sesongen mot forrige sesongs store overraskelse. 

Dato: Søndag 15. august
Kampstart: Kl. 15:00 på St. James’ Park
Dommer: Martin Atkinson

Resultater
Søndagens motstander var forrige sesongs store overraskelse. The Hammers sikret seg en knallsterk sjetteplass, og med det skal David Moyes og gjengen hans i aksjon i Europa League denne sesongen. Det var imidlertid kun to poeng som skilte opp til den prestisjetunge fjerdeplassen som gir mulighet for spill i Champions League. Den plassen havnet Chelsea på, som gikk helt til topps i turneringen.

Basert på sommerens resultater, er det grunn til å forvente at West Ham vil være på hugget også denne sesongen. Fasiten er 2-2 mot skotske Dundee FC og 0-0 mot Leyton Orient, og seiere mot Northampton (1-2), Reading (0-3), Celtic (2-6), Brentford (0-1) og Atalanta (2-0).

Ellers har overgangsvinduet til The Hammers visse likhetstrekk med Newcastles. Foruten innleide Alphononse Areola, er det kun midtstopperen Craig Dawson som har signert for klubben. Sistnevnte var for øvrig på lån hos London-klubben forrige sesong.

Det er velkjent at oppladningen til denne kampen og resten av sesongen på mange måter har kunne vært langt bedre for The Magpies. Selv om ankomsten av Joe Willock hever stemningen betraktelig, har Newcastle igjen satt seg i en vanskelig posisjon vedrørende sommerens rekruttering. Viktig tid til å spille inn spillere i laget og lignende forberedelser har igjen gått tapt. Heldigvis for Willocks del, er ikke dette et aspekt som nødvendigvis er av særlig betydning.

For Newcastles del er fasiten tap mot Burnley (0-1) og National League-klubben York City (0-1), poengdeling mot Rotherham United (1-1) og seiere mot Doncaster Rovers (3-2), Burton Albion (2-0) og Norwich (3-0).

Innbyrdes oppgjør
Newcastle er ubeseiret på de siste fem oppgjørene mot West Ham; fire i ligaen og én i Premier League Asia Trophy. Newcastle åpnet også forrige sesong med kamp mot søndagens motstander. Da endte det 0-2 til The Magpies på Olympic Stadium. Callum Wilson og Jeff Hendrick scoret begge i sine debuter for klubben. Det omvendte oppgjøret vant også Newcastle. Da endte det 3-2. Joelinton, Willock og Issa Diop (selvmål) scoret målene til Skjærene. Den foregående sesongen endte det 2-2 på St. James’ Park, mens Newcastle vant det omvendte oppgjøret 2-3.

På de siste syv oppgjørene på St. James’ Park, har West Ham kun vunnet én. Den seieren kom i 2018/19-sesongen, da gjestene vant 0-3. Fire av disse oppgjørene har endt med seiere til The Magpies, mens to har endt med poengdelinger.

Wilson har vært i aksjon ti ganger mot West Ham. Det har endt med åtte scoringer for spissen.

Lagene
Siden sist har Florian Lejeune, Yoshinori Muto, Christian Atsu, Andy Carroll og Henri Saivet forsvunnet ut portene på St. James’ Park på permanent basis. I tillegg har Kelland Watts, Lewis Cass og Jake Turner forlatt klubben på utlån.

Både Karl Darlow og Martin Dubravka er utilgjengelige, noe som betyr at vi blir vitne til en Premier League-debutant i buret. Steve Bruce har bekreftet at 24 år gamle Freddie Woodman blir å finne mellom stengene på søndag.

Det var en gledelig nyhet at Joe Willock signerte for klubben på fredag, men dessverre ble ikke midtbanespilleren registrert i tide med tanke på søndagens batalje. For øvrig er Paul Dummett og Elliot Anderson utilgjengelige som følge av skader.

Sannsynlig lagoppstilling: Woodman – Fernandez, Lascelles, Clark – Murphy, Shelvey, Hayden, Ritchie – Fraser – Saint-Maximin, Wilson

West Ham må klare seg uten forsvarsduoen Arthur Musuaku og Angelo Ogbonna. I tillegg er den offensive argentineren Manuel Lanzini usikker til kampen.

Sannsynlig lagoppstilling: Fabianski – Coufal, Dawson, Diop, Cresswell – Rice, Soucek – Benrahma, Fornals, Bowen – Antonio

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login