Før kampen: Villa

Oppdatert: 19. August 2021

Aston Villa har vært en stor aktør på sommerens overgangsvindu. Spennende spillere har entret Birmingham, men lagets største stjerne har forlatt byen. Det er uvisst i hvilken forfatning Smiths gutter er i denne sesongen.

Dato: 21. august 2021
Kampstart: Kl. 16.00 på Villa Park
Dommer: David Coote

Motstanderen
Aston Villa imponerte de fleste forrige sesong, men gikk på en real formdupp da lagets store stjerne, Jack Grealish, pådro seg en skade i skinnleggen. På de tolv kampene 25-åringen mistet, innkasserte de burgunderfargede kun tre seiere og tapte halvparten. I denne perioden klarte Newcastle å holde Dean Smiths gutter til 1-1 på eget gress.

Villa havnet til slutt på en ålreit ellevte plass, på plassen over Newcastle, men likevel med et poengskille på ti poeng. Store ting har skjedd på Villa Park siden forrige sesong. Lagets største stjerne har forlatt klubben til fordel for Manchester City, noe som har gjort det veldig vanskelig å spå hvor godt rustet lørdagens motstander er for den nystartede sesongen. Forrige sesong var Grealish direkte involvert i 16 av lagets 55 ligascoringer. Spilleren skapte også 14 store sjanser ifølge Premier Leagues egne lister, noe som var tredje mest i ligaen forrige sesong. Med sine ti målgivende pasninger, var også spiller den fjerde beste tilretteleggeren i Premier League. En må også ta i betraktning at midtbanespilleren kun spilte 26 ligakamper, grunnet skader.

Villa startet sesongen borte mot nykommeren Watford, noe som endte med 3-2-tap. Til tross for en tung start, kan man likevel oppspore et spennende artisteri med oppholdssted i Birmingham. Inn portene har talentfulle Leon Bailey (24) kommet fra tyske Bayer 04 Leverkusen. Vingen noterte seg for én assist i ligadebuten. I tillegg har klubben brukt store summer på å hente målpoenggarantisene Emiliano Buendia og Danny Ings til klubben. Klubbelegende Ashley Young er ellers hentet tilbake, etter ti år fordelt i Manchester og Milan. Alex Tuanzebe, som Newcastle også ønsket å hente, har også sluttet seg til klubben på midlertidig basis.

Foruten Grealish, har spissen Mbwana Samatta, midtstopperen Björn Engels, keeper Tom Heaton og forsvarsspillerne Ahmed Elmohamady og Neil Taylor forsvunnet ut portene på Villa Park i løpet av sommeren.

Med 16 rene bur var det kun Manchester City og Chelsea som holdt nullen flere ganger enn lørdagens motstander. Nå har imidlertid Smiths venner og armé sluppet allerede sluppet inn tre mål. Frem til sjette ligarunde forrige sesong, stod Villa med kun to baklengsmål og fire smultringer. Det ble totalt 46 baklengsmål på Birmingham-klubben i ligaen, som betyr at det kun var seks lag som slapp inn færre mål. Til sammenligning gikk det henholdsvis 44 og 42 baller i nettet bak Manchester United (andreplass) og Liverpools målvakter (tredjeplass).

Lagene
Steve Bruce fikk endelig sin utkårede spiller, Joe Willock. Til dette oppgjøret er 21-åringen tilgjengelig, og vil antakelig bli kastet rett i aksjon. Ellers er Paul Dummett, Eliot Anderson og Martin Dubravka fremdeles utilgjengelige, mens det er uklart hvorvidt Karl Darlow anses aktuell til denne kampen. Angivelig vil uansett Freddie Woodman få fornyet tillit i buret, til tross for fire baklengsmål i ligaåpningen.

Sannsynlig lagoppstilling: Woodman – Fernandez, Lascelles, Clark – Murphy, Willock, Hayden, Ritchie – Saint-Maximin, Wilson, Fraser

Dean Smith må klare seg uten midtbanespillerne Mahmoud Ibrahim Hassan («Trezeguet») og Morgan Sanson. Ellers er det usikkert om Ollie Watkins og Douglas Luiz anses tilgjengelige. Samtlige gikk glipp av ligapremieren mot Watford.

Sannsynlig lagoppstilling: Martinez – Cash, Konsa, Mings, Targett – McGinn, Luiz – Bailey, Buendia, Young – Ings

Innbyrdes oppgjør
Oppgjøret på St. James’ Park endte 0-2 forrige sesong. Det tilsvarende oppgjøret endte med samme sifre den foregående sesongen, mens de tre foregående endte med poengdelinger. Sist gang Newcastle vant på Villa Park var i 2013/14-sesongen, da den franske duoen Hatem Ben Ara og Yoan Gouffran tegnet seg på scoringslisten.

 

Newcastle United eier bildet i artikkelen. Bildet er brukt etter avtale med klubben.

You must be logged in to post a comment Login